Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta (10:53) - RP Rīgas mēra amatam varētu virzīt divu cilvēku tandēmu

Reformu partijas (RP) Rīgas mēra amata kandidātu meklēšanas process faktiski ir noslēdzies un kandidātu vārdus, visticamāk, nosauks šo ceturtdien, 17.janvārī, Rietumu Radio atzina RP valdes loceklis Jānis Vilnītis.Kā pastāstīja Vilnītis, tas nebūs viens cilvēks, bet gan divi jeb, kā izteicās RP pārstāvis, - tandēms.

"Abi kandidāti ilgstoši strādā Reformu partijas Rīgas nodaļas valdē un daudz ko iepriekš darījuši ekonomikā un jurisprudencē," sacīja Vilnītis, uzsverot, ka "viņiem ir ticība un pārliecība par to pārmaiņu nepieciešamību, ko Reformu partija sākusi, un tas ir svarīgāk par "skaļu" uzvārdu".

Tiesa, Reformu partijas pārstāve Daiga Holma portālam Diena.lv noliedza, ka partija Rīgas mēra amatam virzīs divu cilvēku tandēmu. "Iepriekš izskanējusī infomācija plašsaziņas līdzekļos, ka Reformu partija mēra amatam varētu virzīt tandēmu nav precīza. Rīgas nodaļas valde ir apsvērusi trīs kandidatūras no kurām izvēlēsies vienu. Rīgas nodaļas valde paziņos savu lēmumu kopsapulcē 17.janvārī", norāda Holma.

Par mēra kandidatūras ieteikšanu RP valdei lems Rīgas nodaļas valde un kandidatūru būs jāapstiprina RP valdei, pavēstīja RP preses pārstāve Daiga Holma.

Nolemts arī, ka nākotnē tiks mainīts partijas vadības mehānisms - būs gan partijas priekšsēdētāja amats, gan arī valdes priekšsēdētāja amats.

Kā ziņots, RP patlaban vēl nav izvirzīts galvaspilsētas mēra amata kandidāts, jo bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars paziņoja, ka nesadarbosies ar RP. Politiskais spēks viņam piedāvājis kļūt par Rīga domes priekšsēdētāja amata kandidātu, bet Bondars vēlējies straujākas pārmaiņas, nekā tam piekritusi partijas vadība.

(pievienots partijas viedoklis trešajā rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas