Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināta (14:15) - Nacionālā apvienība oficiāli prasa Kozlovska demisiju; ZZS prasību atbalsta

Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pirmdien, 18.martā valdes un frakcijas ārkārtas sēdē nolēma oficiāli prasīt iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju.

R. Kozlovska demisijas prasīšanu nolēmusi atbalstīt arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), apstiprināja Saeimas deputāte Ilona Jurševska.

Viņa norādīja, ka pēc valdes sēdes ZZS šajā jautājumā nāks ar publisku paziņojumu.

Kā sacīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, VL-TB/LNNK pārstāvji nolēmuši sākt vākt deputātu parakstus Kozlovska demisijas pieprasīšanai. Lai šāds jautājums tiktu izskatīts Saeimā, nepieciešami desmit deputātu paraksti.

Nepieciešamie deputātu paraksti jau ir savākti, un nacionālā apvienība Saeimā jau ir iesniegusi lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministram, informēja VL-TB/LNNK pārstāve Lailai Ozoliņa. 

Kā ziņots, VL-TB/LNNK ir iebildumi policijas darbu 16.martā, kad pie Brīvības pieminekļa leģionāru atceres gājiena dalībniekus ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi sagaidīja protestētāji.

Saeimas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) uzreiz pēc pasākuma pauda viedokli, ka no iekšlietu ministra puses ir nolaidība pieļaut, ka pie Brīvības pieminekļa notiek "šāda griezīga krievu marša skaļa skandināšana", uz ko policija nereaģē, bet rīkojas pat pretēji. Ja ministrs nav ticis galā, acīmredzot amats būs jāatstāj, sprieda Dombrava, kurš pats mēģināja pieklusināt protestētājus, taču tā vietā viņam vien izdevās pagrūstīties ar policistiem.

Kozlovskis vērtēja, ka policija pasākumā ir bijusi savu uzdevumu augstumos un nodrošinājusi sabiedrisko kārtību. Ministrs atzīmēja, ka visi pasākumi bija pieteikti un saskaņoti, un to organizētāji nekādus pārkāpumus nepieļāva. Ministrs gan atzina, ka "Apvienības pret nacismu" atskaņotā mūzika un teksti raisīja klātesošajos sakāpinātas emocijas. Viņš teica, ka arī pagājušajā gadā leģionāru pretinieki bija plānojuši atskaņot skaļu mūziku, taču, iespējams, tehnisku iemeslu dēļ tā nebija tik labi dzirdama.

Policija izdarīja to, kas tai bija jāizdara, neatkarīgi no savas politiskās pārliecības vai emocijām, teica ministrs un norādīja, ka tā rezultātā neviens cilvēks necieta un fiziski konflikti netika pieļauti.

Arī Reformu partija (RP) un partijas "Vienotības" kandidāte Rīgas domes priekšsēdētāja amatam Sarmīte Ēlerte sestdien uzteic policistu darbu pie Brīvības pieminekļa notikušajos leģionāru atceres pasākumos un pretēja viedokļa pārstāvju rīkoto akciju laikā.

(pievienota 2. un 3.rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas