Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (16:12) - Kozlovskis atvainojas par troksni 16.marta pasākumos; NA varētu atsaukt demisijas pieprasījumu

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) atvainojas tiem, kuriem troksnis 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa traucēja īstenot tos mērķus, kāpēc viņi bija ieradušies pie pieminekļa, un kurus šis troksnis aizvainoja.

Kozlovskis pēc tikšanās ar Saskaņas centra (SC) deputātiem žurnālistiem norādīja, ka saprot situāciju un atvainojas cilvēkiem, kurus aizvainoja troksnis 16.marta pasākumā.

"Šis troksnis, kas tika atskaņots, protams, aizvainoja cilvēkus un bija traucējošs, un šajā sakarā domāju, ka varu atvainoties un gribētu atvainoties tiem, kuriem šis troksnis traucēja tiešām īstenot tos mērķus, kāpēc viņi bija ieradušies pie pieminekļa, un aizvainoja viņus," sacīja Kozlovskis.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka jārod precīzs tiesisks mehānisms, lai turpmāk šādas situācijas neatkārtotos, tāpat tas jārod tiem policijas darbiniekiem, kas strādā šādos pasākumos.

Kā skaidroja Kozlovska padomniece Daiga Holma, ministra atvainošanās nebūt nozīmē to, ka policisti 16.marta pasākumos būtu rīkojušies nepareizi, bet gan to, ka ir jārada tiesiskais regulējums, lai nākotnē šādas situācijas neatkārtotos. "Vienlaicīgi aicinu kolēģus un deputātus steidzamības kārtā virzīt Iekšlietu ministrijas izstrādātos un jau 2012.gada vidū aktualizētos grozījumus likumā Par sapulcēm, piketiem un gājieniem," sacīja Kozlovskis.

SC pagaidām vēl nepieņēma lēmumu par to, kā varētu balsot jautājumā par Kozlovska demisiju. SC līderis Jānis Urbanovičs pēc tikšanās ar Kozlovski žurnālistiem sacīja, ka saruna ar ministru bija ļoti laba, viņa atbildes bija kompetentas, tomēr uz dažiem jautājumiem Kozlovskis atbildēšot vēlāk.

Viņš prognozēja, ka SC atbalsts neuzticības izteikšanai Kozlovskim varētu novest pie šīs "koalīcijas mocību beigām", tostarp arī pie mocību beigām ar jautājumu par eiro ieviešanu. Tas esot sarežģīts jautājums, par kuru SC varētu izšķirties līdz pirmdienai.

Pēc Urbanoviča teiktā, SC uzrunā arī koalīcijas pārstāvji, lai SC izšķirtos par labu demisijas pieprasījumam.

Savukārt Reformu partijas (RP) vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis, atbildot uz jautājumu, vai atbalsts demisijas pieprasījumam nozīmētu koalīcijas pastāvēšanas beigas, norādīja, ka šādu iespēju nevar izslēgt. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nacionālajai apvienībai jāuzdod sev ļoti nopietns jautājums par to, vai tā joprojām vēlas turpināt strādāt šajā valdībā.

Pēc sarunas ar SC deputātiem ministrs tikās arī ar nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvjiem. Apvienības līderis Raivis Dzintars pēc tikšanās ar Kozlovski norādīja, ka VL-TB/LNNK nepieciešams laiks, lai izvērtētu ministra attieksmi pret notikušo un pārrunātu šo situāciju.

Nacionālās apvienības pārstāvji iepriekš izteicās, ka, iespējams, varētu pārdomāt savu nostāju, ja Kozlovskis no sirds atvainosies par situāciju 16.martā.

Visu Latvijai! savā tvitera kontā pēc ministra atvainošanās rakstīja: "Taisnīguma uzvara! Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atvainojas par zaimojošo troksni 16.martā pie Brīvības pieminekļa."

Jau ziņots, ka nacionālā apvienība nolēma pieprasīt iekšlietu ministra Kozlovska demisiju saistībā ar ministra rīcību 16.martā. Nacionālā apvienība uzskata, ka policijas rīcība, "pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties".

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) iepriekš uzsvēra, ka partneri aicināja VL-TB/LNNK šādu pieprasījumu nevirzīt, jo tas ir tiešs koalīcijas līguma pārkāpums. Dombrovskis vairījās konkrēti atbildēt uz jautājumiem par šādas situācijas sekām, vien norādīja, ka tas būšot tālāko politisko konsultāciju jautājums.

Valdības vadītājs arī norādīja, ka nacionālās apvienības rīcība apgrūtina koalīcijas un valdības turpmāko darbu.

Saeimas ārkārtas sēde, kurā tiks skatīts jautājums par Kozlovska demisijas pieprasījumu, notiks pirmdien, 25.martā, plkst.10.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas