Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta (16:14) - VL-TB/LNNK gatava vienoties ar SC par dzīvošanu "drošā, prognozējamā un demokrātiskā" sabiedrībā

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) ir gatava vienoties ar saviem politiskajiem oponentiem Saskaņas centru par absolūto minimumu, proti, ka abi politiskie spēki vēlas dzīvot "drošā, prognozējamā un demokrātiskā" sabiedrībā, - to pirmdien pēc nacionālās apvienības deputātu tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja viens no politiskā spēka līderiem Raivis Dzintars.

Sarunā ar valsts pirmo personu skarts jautājums par Latvijas sabiedrības saliedēšanu, ņemot vērā saasināto nacionālo situāciju ap tautas nobalsošanu par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

Dzintars sacīja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks varētu vienoties ar oponentiem par vēlmi dzīvot "drošā, prognozējamā un demokrātiskā" sabiedrībā. Viņš uzsvēra: lai arī pušu starpā pastāv būtiskas viedokļu atšķirības, tomēr sabiedrībai nepieciešams dod signālu, ka atšķirībām jāpaliek politiskā līmenī un tās nedrīkst tikt "pārnestas ielās".

Savukārt apvienības Saskaņas centrs līderis Jānis Urbanovičs pirmdien pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem norādīja, ka nacionālā apvienība ir no tām partijām, ar kurām var runāt kuluāros, bet darīt to caur masu medijiem neesot laba prakse. "Gan jau viņi paši nāks un runās, vai mēs [iesim] pie viņiem," sacīja Urbanovičs.

Kā ziņots, Valsts prezidents sācis sarunas ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem "par Latvijas tālākai virzībai svarīgiem jautājumiem". Pirmdien pie valsts pirmās personas plkst.14 dodas arī apvienības Saskaņas centrs pārstāvji.

(ziņa papildināta ar 4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas