Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

papildināta - Baby box atstāts zīdainis

Trešdien īsi pirms pulksten četriem pēcpusdienā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā izveidotajā Baby box atrasts zīdainis. Pēc sākotnējās mediķu informācijas puika ir aptuveni četras dienas vecs. Šobrīd ārsti pārbauda zīdaiņa veselības stāvokli. Ārsti uzskata, ka, visticamāk, bērns dzimis kādā no slimnīcām.

Slimnīcas pārstāve Romēna Namniece aģentūrai BNS pastāstīja, ka mazulim viņa māte devusi vārdu Kristiāns - tas bijis uzrakstīts uz sievietes atstātās zīmītes, kas atrasts pie mazuļa. Tāpat informēts par viņa dzimšanas datumu un jau saņemtajām potēm.

Kā stāsta R. Namniece, pie zīdaiņa atrastas arī drēbītes, pudelīte, pamperi. "Mamma ir atstājusi arī zīmīti, kāds ir bērna vārds un dzimšanas datus, kā arī kādas potes viņš ir saņēmis," atklāj R. Namniece. Viņa piebilst, ka šādi māte ir rīkojusies bērna interesēt, jo samazinājusi apdraudējumu bērna veselībai, jo ārstiem ir pieejama informācija par iepriekš saņemto veselības aprūpi. Puisēns atrasts saģērbts tīrās drēbītēs.

Slimnīcas personāls par mazuli informējis policiju, taču tikai tādēļ, ka ir vienošanās informēt par visiem atrastajiem bērniņiem, taču viņa vecāki netiks meklēti - tieši tādēļ jau "Baby box" ir anonīms, aģentūrai BNS informēja personāls. Tāpat arī ziņots slimnīcā esošajiem pašvaldības sociālajiem darbiniekiem. Bāriņtiesu informēs vēlāk, jo to vairs nav izdevies sazvanīt.

Bērna veselība ir stabils un ļoti labs. Pagaidām nav zināms, cik ilgi bērns uzturēsies slimnīcā. Visdrīzāk viņš vēlāk tiks pārvests uz kādu no zīdaiņu namiem vai aprūpes centrs.

Šis ir pirmais Baby box atstātais bērns Latvijā. Baby Box Bērnu slimnīcas teritorijā tika atklāts 8.septembrī.

Atstājot bērnu kastē, pēc divām minūtēm atskan signāls māsu postenī. Jaundzimušais tiek paņemts, lai veiktu medicīniskās pārbaudes. Pēc tam slimnīca sazinās ar bāriņtiesu, lai bērns tiktu nodots bērnunamā un viņam atrastu vecākus.

Kad bērns ieguldīts Baby box, ārā viņu izņemt vairs nevar, jo durvis automātiski bloķējas.

Līdzās Baby Box atrodama informācija, arī Grūtniecības krīzes centra konsultatīvais tālrunis, pa kuru visu diennakti var saņemt psiholoģisku un praktisku palīdzību.


(papildināta 1. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas