Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - Dzīvnieku aizstāvji Latvijā protestē pret kaušanu, ievērojot reliģiskos rituālus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
cīrulis
c
dažī raksta, ka pārgriežot miega artēriju dzīvnieks sāpes nejūt, citi saka,ka ciešanas ir ļoti lielas. Vai nevajadzētu ieviest skaidrību no speciālista, kam tiešām varētu ticēt. Kāpēc Bruno domā, ka tas mūs nesatrauc. Tikai ir atšķirība vai cilvēks aukstasinīgi dara citam sāpes,vai izdara visu iespējamo, lai dzīvnieki, kas domāti gaļas, ādas ieguvei netiktu speciāli spīdzināti.
dace
d
kā sievietes ( deputātes ) var nobalsot par nežēlību, sadismu, vājākā neaizsargātību?Kas viņas pēc tā ir?
Bruno
B
Dārgie veģetārieši,vegāni un dzīvnieku mīļi!Lai izaudzētu Jūsu iecienītos burkānus,tomātus ,kartupeļus ,graudus utt.,katru gadu tiek NOINDēTI MILJONIEM tārpiņu,vabolīšu,sīkbūtņu.Ar traktoriem tiek sabraukti putnu mazuļi,nobrauktas peles,eži,vardes utt.un to skaits ir MILJONOS,bet tas Jūs nez kāpēc nesatrauc,jo to neviens nav nofilmējis un līdz tam aizdomaties,laikam ,nespējat.Šie klipi, ko Jūs liekat,ir klaja propoganda un meli,jo Latvijā pēc PVD noteikumiem ir OBLIGĀtA dzīvnieku apdullināšana un tas tiks arī darīts! Vai Jums kājās ir ādas apavi un ādas portfelis,tad Jūs veiciniet lopu slaktiņu ,bet šinī brīdī Jums vienalga kādā kautuvē miris šis lops.Bet varbūt Jūsu mīļākās kurpes ir no košādas!Vai Jūs neesat liekuļi!
Orange Monk
O
Ražotne Jēkabpilī nodrošina 150 darbiniekus un viņu ģimenes, -- kurš aizstāvēs cilvēkus? Stradājošos un viņu izdživojošos apgādājamos?!
inga
i
Kā lai es atbalstu protesta akciju, ja nevaru piedalīties klātienē? Vai kāds no organizatoriem vāc parakstus? Esmu pret dzīvnieku nehumānu nogalināšanu, ja vispār nogalināšana var būt humāna?
inga
i
Šausmas, par ko vispār diskutē! man slikti palika dzirdot viedokļus saeimā par lāča ķepām utt.... vai tad pasaulē ir par maz asiņu un nežēlības! Ir tik daudz lietas par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem kuras ik pa laikam parādās, bet cik daudz mēs vēl nezinām un tagad mēs gribam ar likumu atļaut cietsirdīgu nogalināšanu, lai palielinātu eksportu! Prātiņ nāc mājās! Galīgi visi tur izkūkojuši un reālajā pasaulē nedzīvo!
latvietis
l
Šajā gadījumā dzīvnieku aizstāvji "kuļ sviestu". Ja pārgriež miega artērijas, nekāda apdullināšana nav vajadzīga, samaņa zūd pāris sekunžu laikā. Iegarenās smadzenes vēl kādu brīdi turpina darbināt sirdi, kas izsūknē asinis no ķermeņa, tad apstājas arī tā. Un viss. Jā, ir novērojamas muskuļu konvulsijas, bet tās neliecina par apzinātām sāpēm. Esmu piedalījies dzīvnieku kaušanā pēc "humānās metodes", manuprāt, tā ir krietni nežēlīgāka. Pirmkārt, dzīvnieku ne vienmēr izdodas apdullināt ar pirmo sitienu, viņš ir pārbijies un cieš sāpes, mēģina aizbēgt. Otrkārt, tradicionālais dūriens sirdī ne vienmēr izdodas, ir gadījumi, kad slikti apdullināts lopiņš ar nazi krūtīs metas uz mežu un jāķer rokā. Tā nu drīzāk ir dzīvnieku spīdzināšana nekā jūdaismā un islāmā pieņemtais nokaušanas veids. Par miega artērijām - kad mācījos skolā, sava stulbuma pēc ākstījāmies, tās aizspiežot ar pirkstiem (ļoti neveselīgi, nevienam neiesaku). 3-5 sekundes, un jau esi noģībis un neko neatceries. Kur nu vēl tad, ja artērijas pārgriež. Mans vectēvs nomira mājās, plīstot aortai - arī tas nozīmē, ka pa miega artērijām smadzenēm vairs nepienāk skābeklis. Ļoti viegla nāve, viņš īsā laikā noasiņoja, it kā iemiegot, nebija ne baiļu, ne mokošas agonijas. Cilvēki, kas šo nesaprot, raugās uz nokaušanas "estētisko" pusi (pārgriezts kakls, asinis tek aumaļām), nevis uz fizioloģisko.
Minka
M
Ceturtdien pie saeimas pl. 8.30 pikets pret šo ārprāta likumu ! ! ! 'Pirmo reizi mūžā piedalīšos tādā pasākumā, vienkārši nevaru pailkt malā. Dzīvniekiem tās ir briesmīgas mokas- pēc ebreju (košera) metodes govis uzdur uz durkļiem, viņas ļoti ilgi brēc un spirinās, kamēr notek asinis. Neviena šausmu filma neko tādu nerāda. Nāksim un parādīsim savu attieksmi mūsu kretīniem politiķiem. Kauns stulbajam bumeranga Krauklim. Si riciba atgriezisies pie vina.
Hantele
H
rūpīgāk iedziļinoties, kaušana tomēr neskaitās slepkavība - kaušana nav "slepus nokaušana", tā ir sabiedrības vairākuma + valsts atbalstīta lieta - visai atklāta nogalināšana. bet tas neliedz arī man šo slaktēšanu neatbalstīt...
vegan
v
neatbalstu ne dzīvnieku, ne cilvēku nogalināšanu. apzināta slepkavība ir un paliek slepkavība.
Haloween
H
VAI KĀDS ORGANIZĒ PARAKSTUS PRET ŠO BARBARISMU??? Dodiet ziņu
Haloween
H
Kādam būs privāts bizness, kādam pie lemšanas tuvu stāvošam, būs naudiņa, ja jau tik ātri to likumu varēs pieņemt. Un gribu zināt - kuri deputāti par un kuri pret šo perverso un nežēlīgo un nevajadzīgo likumu. Un latvieši - naudas dēļ - par visas pasaules lāpītājiem. Krieviem pielīst un izpatikt, tagad arī musulmaņiem un viņu nežēlīgajām un nevajadzīgajām tradīcijām. STad jau drīz arī daudzsievību te ieviesīs un latvietes eksportēs musulmaņiem.... žurnālisti, rakstiet par šo vairāk un par demonstrāciju! Mēs esam PRET!
jans
j
Labojums-kaut nošaujot. Acumirklīga nāve. Un atkritīs daiļpļāpas Jura Dobeļa (TB/LNNK) aicinājums deputātus izveidot Saeimā pirmskaušanas un pēckaušanas apdullināšanas apakškomisijas...
nopūta
n
man ir kauns, ka dzīvoju šādā barbariskā dzīvo radību slaktētāju pasaulē
Māra Bērziņa
M
"Govij uz vienas pakaļkājas uzliek trosi un paceļ pie kautuves griestiem. Tad iegriež rīklē un skatās, kā šī spirinās kāmēr notek asinis. Tikai tad apdullina un kauj pa īstam. Likumā šis otrādais process nosaukts par "apdullināšanu pēc kaušanas"" *********** Manuprāt - cilvēkam, kuram normāla psihe, kaut ko tādu pat iztēloties grūti.Ja šādu procesu Latvijas parlaments legalizē, pieņemot attiecīgu likumu, secinājums ir tikai viens - mūsu deputāti nav garīgi veseli!!!Līdz šim, kad man ļaudis no citām valstīm jautāja, kas tad īsti Latvijā notiek, es atbildēju, ka partijas cīnās par varu un nesmādē visdažādākos negodīgos paņēmienus.Tagad, diemžēl, jāatzīst, ka Latvijas likumdevēji nav pie pilna prāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas