Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

papildināta - FOTO: Izveidota kustība “Par labu Latviju”

Kustības _Par labu Latvija _aicinājumu šodien parakstījusi 46 cilvēku liela iniciatīvas grupa. Šī ir kustība, kuru pirms pāris nedēļām pieteica politiķis Ainārs Šlesers kā ietekmīgu uzņēmēju kustību.

Līdz 12.aprīlim kustība aicina pievienoties arī citus, bet pēc tam varētu notikt apvienības dibināšana. Sākusi darboties arī kustības mājas lapa parlabulatviju.lv.

Tikšanās šodien notika Lido atpūtas kompleksā, kur bija ieradušies arī Tautas partijas līderis Andris Šķēle un LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, bet viņi nav parakstījuši aicinājumu, jo par to vēl nav lēmušas partijas.

Par labu Latviju aicinājumā teikts, ka Latvija savu potenciālu vēl nav apjautusi. “Tādēļ, mēs labas gribas un brīva prāta cilvēki, vienojamies aizstāvēt Latvijas nacionālās intereses šī jēdziena plašākajā nozīmē – tas nozīmē cīnīties ne vien par Latvijas kultūru, bet arī par labklājību, tas nozīmē konkurēt ar pasauli ne vien sportā, bet arī ekonomikā, tas nozīmē cienīt citas valstis, bet zināt arī savas interses. Mēs nākam, lai darītu Latviju labāku.”

Aicinājumu parakstījuši uzņēmēji: Gunārs Ķirsons, Guntis Belēvičs, Aleksejs Šeiņins, Guntis Rāvis, Juris Savickis, Viesturs Koziols, Ivars Kalvišķis, Uldis Osis, Dainis Liepiņš, Andrejs Ēķis un citi.

Aicinājumu parakstījuši arī pašvaldību pārstāvji: Ogres mērs Edvīns Bartkevičs, Gulbenes novada deputāts Nikolajs Stepanovs, Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics, Cēsu mērs Gints Šķenders, Valmieras mērs Inesis Boķis, Daugavpils novada priekšsēdētāja Janīna Jalinska, Preiļu mērs Aldis Adamovičs, Vecumnieku novada priekšsēdis Rihards Melgailis, Stopiņu novada mērs Jānis Pumpurs, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un vēl citi.

"Mums nevajag uzticību avansā. Ikviens no mums devis, dod un ir gatavs dot Latvijai vairāk, nekā to prasa pienākums. Šodien mēs aicinām Tevi: pievienojies! Nav svarīgi, kur Tu dzīvo, cik Tev gadu, kādā valodā Tu runā. Svarīga ir Tava vēlme palīdzēt Latvijai. Ne rīt. Ne kaut kad pēc vēlēšanām. Šodien. Izdari labu. Ierīko rotaļlaukumu. Sakop mežu. Iestādi koku. Labs darbs runā skaļāk par tūkstoš solījumiem. Un labus darbus Latvijai tiešām vajag," sacīts aicinājumā.

(turpinājums sekos)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

AICINĀJUMS

Mēs ticam Latvijai.

Mēs ticam valstiskai pašcieņai.
Mēs ticam – Latvija var būt labākā valsts pasaulē. Jo mēs zinām Latvijas ļaudis – gudrus un strādīgus.

Latvija savu potenciālu vēl nav apjautusi. Tas guļ apsegts ar mākslīgi iepotētu neticību saviem spēkiem, ar uzpūstu paškritiku un uzspiestu kauna sajūtu. Kopš neatkarības atgūšanas ir pārāk skaļi runāts par slikto un pārāk klusu – par labo. Tūkstošiem noslēptu veiksmes stāstu. Miljoniem izceltu neveiksmju. Teicieni „Man kauns, ka esmu latvietis“, „Es mīlu šo zemi, bet ienīstu valsti“ ir saindējuši Latvijas pašapziņu. Mēs tam nepiekrītam.


Tādēļ mēs, labas gribas un brīva prāta cilvēki, vienojamies, lai aizstāvētu Latvijas nacionālās intereses šī jēdziena plašākajā nozīmē.
Tas nozīmē cīnīties ne vien par Latvijas kultūru, bet arī labklājību.
Tas nozīmē konkurēt ar pasauli ne vien sportā, bet arī ekonomikā.
Tas nozīmē cienīt citas valstis, bet zināt arī savas intereses.
Mēs nākam, lai darītu Latviju labāku.
Garīgi.
Politiski.
Ekonomiski.
Cilvēciski.

Pāri pašpārmetumiem mēs liekam nācijas pašcieņu.
Pāri neveiksmēm – veiksmes stāstus.
Pāri tukšvārdībai – skaidrību.
Pāri neizlēmībai – rīcību.
Pāri iztapībai – patstāvību.
Pāri solījumiem – darbus.

Mums nevajag uzticību avansā. Ikviens no mums devis, dod un ir gatavs dot Latvijai vairāk, nekā to prasa pienākums. Šodien mēs aicinām Tevi: pievienojies! Nav svarīgi, kur Tu dzīvo, cik Tev gadu, kādā valodā Tu runā. Svarīga ir Tava vēlme palīdzēt Latvijai. Ne rīt. Ne kaut kad pēc vēlēšanām. Šodien. Izdari labu. Ierīko rotaļlaukumu. Sakop mežu. Iestādi koku. Labs darbs runā skaļāk par tūkstoš solījumiem. Un labus darbus Latvijai tiešām vajag.

Par Labu Latviju!

Avots: www.parlabulatviju.lv


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas