Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināta - Kristovskim vēl viens misēklis - Medvedevu nosauc par ministru

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) pirmdien pēc tikšanās ar Čehijas kolēģi, atbildot uz jautājumu, Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu nosauca par ministru.Atbildot uz žurnālista jautājumu par Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova neseno paziņojumu par nepilsoņiem Latvijā, Kristovskis atkārtoja Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālās vizītes laikā izteikto Medvedeva vēstījumu.

"Sarunu laikā ministrs Medvedevs teica, ka minoritāšu un integrācijas politika ir Latvijas iekšējā atbildība. Es uzskatu, ka šis sasniegums vai pozīcija ir ļoti stingra. Tādēļ ministra Lavrova izteikumi ir kaut kas no vecās politikas, ko Krievija pret mums īstenoja. Es domāju, ka soli pa solim šī ministra pozīcija mīkstināsies," sacīja Kristovskis.

Kristovskis pirmdienas pēcpusdienā medijiem izsūtīja paziņojumu, kurā precizēja savu atbildi.

"Atbildot uz Čehijas radio žurnālistes jautājumu par Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova pārmetumiem Latvijai par nepilsoņu statusu, Ģ.V.Kristovskis savā atbildē vēlējās atsaukties uz Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedjevu," teikts izsūtītajā ziņojumā.

Šī nav pirmā reize, kad publiskos pasākumos Kristovskis pārteicies. Piemēram, pēc vizītes Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) valsts sekretāri Hilariju Klintoni viņš nodēvēja par ASV prezidenti. Savukārt, uzstājoties ārpolitikas debatēs, Kristovskis no tribīnes aizsardzības ministru Arti Pabriku nosauca par ārlietu ministru.

Arī pēc tikšanās ar ASV valsts sekretāri Kristovskis sliktās angļu valodas izrunas dēļ vairākkārt pauda dīvainus paziņojumus. Piemēram, runājot par Ziemeļu apgādes projektu, ministrs norādīja: "Vizītes laikā es arī varēju apmainīties viedokļiem ar NDN. Tas nozīmē Ziemeļu apgādes ceļa projektu, kas ir saistīts ar kravu gripu caur Rīgu uz Afganistānu."

(papildināts ar Ģirta Valda Kristovska paziņojumu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas