Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināta - Ļedjajevs: grāmatu dedzināšana notika saskaņā ar Svētajiem rakstiem

_Jaunās paaudzes _vadītājs Aleksejs Ļedjajevs atklātā vēstulē Latvijas sabiedrībai skaidro, ka draudze nevēršas pret latviešiem un to kultūru, bet gan pret Līgo svētku traģiskajām sekām, par kuru atbildība būtu jāuzņemas okultisma sludinātājiem. Grāmatu dedzināšana ir bijis brīvprātīga un dziļi individuāla šo cilvēku darbība, kas balstīta Svētajos rakstos, uzsver A. Ļedjajevs

A. Ļedjajevs raksta, ka pasākumā nav bijusi runa par Līgo svētkiem, bet gan par "šo svētku sekām". Jaunā paaudze vienmēr iestājusies par suverēnu Latviju un nekad nav savu darbību vērsusi pret latvisko dzīves veidu, nacionālo kultūru un tradīcijām.

Jaunā paaudze nenosoda Līgo svētku svinēšanu, bet gan "grēka manifestāciju šo svētku ietvaros". A. Ļedjajevs norāda, ka Līgo svētkus pavada daudzi nelaimes gadījumi ar smagām sekām un pat nāvi. "Atbildība par tik traģiskām sekām būtu jāuzņemas tiem, kas propagandē grēku un okultismu," uzskata A. Ļedjajevs. Viņš ar nožēlu secina, ka baznīcas mēģinājumus pievērst uzmanību šīm problēmām tiek ilustrēti kā draudzes vēršanās pret nacionālo kultūru un tradīcijām.

Kaut pats nav bijis klāt kalpojumā Atver acis - patiesība par okultismu, viņam zināms, ka tajā piedalījās ap 100 cilvēku. "Ar okultismu, maģiju un burvestībām saistītu grāmatu iznīcināšana (iegūtas savā laikā par pašu personīgajiem līdzekļiem) bija viņu personīga un brīvprātīga lieta, kurā viņi balstījās Svētajos rakstos," raksta A. Ļedjajevs. Vēstulē citēts fragments no Apustuļu darbu 19. nodaļas: "Un labs skaits to, kas bija nodarbojušies ar burvju mākslām, sanesa grāmatas un tās sadedzināja visu acu priekšā; to vērtību noteica un saskaitīja piecdesmit tūkstoš sudraba gabalu."

Vēstulē A. Ļedjajevs vairākas reizes norāda uz reliģisko brīvību neaizskaramību un vaino masu medijus reliģiskā naida kurināšanā. Jāpiezīmē, ka vēstulē kā pasākuma norises datums A. Ļedjajevs min 20. un 21. jūliju, kaut pasākums norisinājās šajos datumos jūnijā. Sazināties ar Jaunās paaudzes pārstāvjiem Diena.lv pagaidām nav izdevies.

Jau vēstīts ka Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhībīskaps Jānis Vanags nosodījis iepriekšminēto pasākumu un uzsvēris, ka luterāņu draudzei ar to nav nekādas saistības.

Savukārt Rīgas Domes Pilsoniskās savienības (PS) frakcijas deputāts Dāvis Stalts otrdien nosūtījis iesniegumu Drošības policijas (DP) priekšniekam Jānim Reinikam , prasot uzsākt izmeklēšanu par „Jaunās Paaudzes” un tās vadītāja A. Ļedjajeva darbību saistībā ar rīkoto akciju. Iesniegumā viņš raksta, ka pasākumā tika dedzinātas arī latviešu tautas pasakas, „Mārtiņa dziesmu grāmata” un, iespējams, arī eposs „Lāčplēsis” un J. Jaunsudrabiņa „Baltā grāmata”.


(papildināta 4. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


A. Ļedjajeva atklātā vēstule Latvijas sabiedrībai "Jaunās paaudzes" mājas lapā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas