Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināta - LOK algas vairs nemaksāšot no valsts maka

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir atteikusies no valsts budžeta līdzekļiem darbinieku algu nodrošināšanai, un visu LOK strādājošo darbinieku atalgojumu pielīdzinājusi valsts vienotajai atalgojumu sistēmai, par to šodien žurnālistus informēja LOK pārstāvji.

Jau ziņots, ka olimpisko spēļu laikā publiskotā Valsts kontroles (VK) revīzija par sportam novirzītās valsts naudas administrēšanu norāda uz vairākām pazīmēm, ka nav darīts viss, lai pēc iespējas vairāk naudas nonāktu līdz pašam sportam. Kopumā VK revīzija ļāva secināt, ka sporta funkcionāru algas bijušas liesajiem gadiem neadekvāti treknas. Turklāt atsevišķi funkcionāri saņem atalgojumu no vairākām organizācijām. Piemēram, LOK darbinieki papildu atalgojumam no LOK, Latvijas Olimpiskās vienības un Olimpisko sacensību aģentūras vēl saņēmuši atlīdzību kā pilnvarnieki kapitālsabiedrībās, kurās LOK ir daļu turētāja, kas VK pētītajā laika periodā ļāva šiem cilvēkiem saņemt algu, kuras apjoms mērāms krietnos tūkstošos.

IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics Dienai norāda, ka jau no gada sākuma netika piešķirti valsts budžeta līdzekļi LOK vadības algām, taču pārējiem darbiniekiem algu joprojām varēja maksāt arī no valsts maka. LOK lēmums nozīmē, ka tikai no sponsoru līdzekļiem tiks segtas arī visu pārējo LOK darbinieku atalgojuma izmaksas, turklāt algas tiks iekļautas vienotajā valsts sektorā strādājošo darba samaksas sistēmā.

LOK prezidenta atalgojums no 1.maija būs ministriju valsts sekretāru līmenī, ziņo LOK. "Šādu lēmumu pieņēmām, lai maksimāli sniegtu atbalstu federāciju darba nodrošinājumam, jo šobrīd mums visiem jāstrādā īpašā taupības režīmā. Jau pagājušajā gadā valsts sporta budžetu samazināja par 35 procentiem, bet šogad vēl par vienu trešdaļu jeb 4 miljoniem latu salīdzinājumā ar pagājušo gadu," lēmumu skaidrojis LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. Tas ļaušot LOK budžetā ietaupīt 102 tūkstošus latu, ko LOK sola novirzīt olimpisko federāciju un sporta darba nodrošināšanai.

"Tas ir tas, ko no viņiem gaidīja," sarunā ar Dienu par LOK lēmumu izsakās M.Gruškevics.

LOK prezidenta A.Vrubļevska atalgojums būs 1900 latu pirms nodokļu nomaksas. Šobrīd viņa alga ir 2200 latu «uz rokas».

25.martā notiks LOK ģenerālās asamblejas sesija, kurā lems par grozījumiem. Kā viens no priekšlikumiem būs samazināt LOK valdes locekļu skaitu no pieciem uz diviem, paturot amatā prezidentu un ģenerālsekretāru.

Ir izstrādāti kritēriji Olimpisko sporta veidu federāciju finansēšanai no valsts līdzekļiem. Iepriekšējā gadā federācijām piešķīra 2500 latu, bet šogad summa būs līdz pat 12 000 latu, pavēstīja LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

(papildināta ar pēdējām 3 rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas