Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināta - Parex aktīvus dalīs, izbeigs līgumu ar Nomura

Ir sākts darbs pie Parex bankas sadalīšanas, žurnālistiem pēc valdības sēdes otrdien apstiprināja bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis. Viņš atteicās prognozēt, kad tieši banku pārdos, taču sacīja, ka par Parex pirkšanu interesējas investīciju fondi. Viņš nekomentēja, vai ar Parex konsultantu _Nomura International _tiks lauzts līgums.

Kā novēroja portāls db.lv, vēl nerunīgāks pēc sēdes bija premjers Valdis Dombrovskis (JL), kurš norādīja, ka nekādi konkrēti lēmumi par Parex banku neesot pieņemti. Valdība esot uzklausījusi divu konsultantu Ernst&Young un Prudentia pētījumu par Parex bankas restrukturizācijas ietekmi uz Latvijas makroekonomisko situāciju. Kā norāda db.lv, zināma neskaidrība palikusi, kurš jaunos konsultantus Parex bankai ir piesaistījis - V. Dombrovskis norādīja, ka to darījusi Parex banka, bet Nils Melngailis teica, ka to darījusi valdība. Netika komentēts arī jautājums par to, cik liela summa valstij būtu jāmaksā Nomura, ja ar viņiem tiešām tiktu lauzts sadarbības līgums.

Ministru kabinets turpinās izskatīt jautājumu nākamajā valdības sēdē, 10.novembrī.

Jau rakstījām, ka izskatīšanai valdības slēgtajā  sēdē, bija sagatavots lēmumprojekts, kas paredz sākt Parex bankas restrukturizāciju, sadalot banku tā sauktajā sliktajā un labajā, kā arī sadalot Parex piederošos vietējos un ārvalstu aktīvus. Par to, ka nepieciešama bankas restrukturizācija, valdībai nākas lemt, jo secināts, ka nav pircēju intereses par nesadalītas Parex bankas pirkšanu.

Lēmumprojekts arī paredz izbeigt martā noslēgto līgumu ar bankas pārdošanai piesaistīto konsultantu – Japānas investīciju kompāniju Nomura International, liecina informācija, kas ir Diena.lv rīcībā. Restrukturizācijai tiks pieaicināts jauns konsultants, taču pagaidām konkrēti kandidāti nav nosaukti. Netiekot gan izslēgts, ka padomus restrukturizācijā varētu sniegt Parex līdzīpašniece - Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka.

Diskusijas par Parex sadalīšanu tā sauktajā sliktajā un labajā bankā sākās jau šā gada sākumā. Tomēr valdība atlika šāda varianta izskatīšanu, cerot banku pārdot kā vienotu. Ar mērķi banku īsā laikā pārdot tika piesaistīta Nomura par kuras pakalpojumi tika maksāti 60 000 eiro mēnesī.

Parex pieder plašs filiāļu tīkls arī citās valstīs.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas