Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

papildināta - Parex aktīvus dalīs, izbeigs līgumu ar Nomura

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Mīļie cilvēki! Kā teica krievu satīriķis un publicists Viktors Šenderovičs: "Pirms sākt rakstīt, kādu laiku lasīju." Tad, lūk, arī jums iesaku, pims komentēt par tik sarežģītām tēmām kā "sliktās bankas" un riska kapitāls, tomēr palasīt kaut vai to pašu The Economist, kurš arī ir pieejams netā. (www.economist.com) Arī parādus kāds, bet tomēr pērk - tas vienkārši ir tāds biznesa modelis. Lielāki riski, bet arī peļņas iespējas ir, jo šos riskantos aktīvus parasti pārdod zem reālās vērtības - jo ir riski. Jautājums ir tikai par pircēju, kas gatavs ar to ķēpāties un maksāt. Tas arī viss. Un vienmēr būs cilvēki, kas investēs tikai ASV obligācijās, jo tas ir bezgala droši, un būs tādi, kas ieguldīs riska kapitālā, kuram savukārt ir tieši darbs meklēt straujāku peļņu (kas neizbēgami saistīti ar lielākiem riskiem).
xxx
x
Vai Prudentias iesaistiishana nenoziimees, ka ir plaanoti SMUKI OTKATI...???????? Ar Nomuru tas neietu cauri, bet ar vieteejiem 'finansistiem' nebus gruti sarunaat, jo bizness shiem taapat uz seeeekla......:D HAHA
nu
n
hmms tiešām pārdotais labais atsvērs ieguvumu no nepārdotā labā (kas nesīs ienākumus ilgi un segs sliktā zaudējumus -kas 1-3 gadu laikā var atkopties, ja kāds neizdomās kārtējo "cūkas gripas ekonomisko krīzi"?? Un vai ir paredzēts slikto daļu (par kāda jefiņa neveiksmīgo biznesu segt no nodokļu maksātāju naudas?????????? Tad vienādu attieksmi visiem biznesiem! Slikto nodalam valstij, labo sev vai pārdodam ;))
www.nta.lv
w
kas jaamaina satversmee un veeleshanu likumaa sadaljaa - forums.
K
K
Jāsadala,lai Godmanim ar blici vieglāk noslēpt sastrādāto
Politiskaa atbildiba
P
Jo pec visa taa uzkraut slikto banku uz tautas pleciem ir dubultnoziegums!
Politiskaa atbildiba
P
Laiks skaidri pieraada, ka Parexa "glabsana" ir bijusi nepareiza un kaitiga valstij. Par to atbildigs Godmanis, Kalvitis un Slakteris. Laiks sos virus saukt pie realas atbildibas par izdarito kaitejumu valstij.
zvirbulēns
z
Ar sliktajiem mocīsies, mocīsies, līdz beigās norakstīs uz nodokļu maksātāju rēķina!
x5
x
un kargina&krasovicka depozīts paliks sliktajā bankā :)))
Beavis
B
Jā, "labi" (kāda nu tur jēga šūmēties, ja tas process ir neatgriezenisks) - bet tad vēl jo vairāk ir jāvar aplēst un nosaukt kaut ļoti aptuvenu ciparu, un motivēt - kā tas vai cits variants ietekmē iznākumu.
zemnieks
z
Kā bez zaudējumiem ,valstij būs jāzaudē .
Beavis
B
Booooooo.... @Pēteris Krišjānis Lai cik dīvaini tas arī nebūtu, brašie "glābēji", "atdzīvinātāji", "restrukturizētāji", "atguvēji" un tamlīdzīgi, tā arī nav spējuši izdvest NEVIENU versiju par to, cik viss šis pasākums ienesīs/maksās nodokļmaksātājiem. Ir tikai un vienīgi jau gada garumā turpinošās parunāšanās un slepenībā pieņemti, pie labākās vēlēšanās pilsoņiem necaurskatāmi lēmumi. Fakti paliek: Motivācija šim lēmumam nav publiska (kāds pārsteigums!!!) Par kaut kā "atdzīvināšanu" un tās termiņiem (lasi, bankas darbības ierobežojumu atcelšanu UN valsts atbalsta izbeigšanu+tās noguldījumu atgriešanu) patlaban publiski itin nekas nav pateikts. Eiropas Komisijai iesniegtajam (un tās nokritizētajam) bankas restrukturizācijas plānam ar šo būs pārvilkts krusts. Katrs nākošais valsts maksājums bankas kapitālā vai sindicēto kredītu atgriešanai palielina summu, par kuru šie aktīvi ir jāpārdod, lai valsts un nodokļmaksātāji izietu no šīs epopejas bez zaudējumiem.
Pēteris Krišjānis
P
Nē. Lai cik dīvaini nebūtu, slikto kredītu pircēji arī eksistē. Vienkārši sadalot, ir iespēja daļu - to kurai būtu aktīvi jādarbojas Latvijas saimnieciskajā dzīvē - atdzīvināt jau tagad un slikto daļu pārdot piesaistot investoru. Kredīti jau lielākoties ir valīdi un atgūstami, tikai ne pilnā apjomā.
he he
h
60 000 EUR / mēn. pa kāju :) atkal ...
v
v
Viss sliktais jau paliks uz valsts pleciem,lai paareejie vareetu uzvaariities.vai taa?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vienotības vieta tukša nepaliks

Par Vienotības nākotni un pieprasījumu pēc jaunas partijas pie frakcijām nepiederošo, bet no Jaunās Vienotības Saeimā ievēlēto deputātu, kādreizējo ilggadējo Madonas mēru Andreju Ceļapīteru iztau...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas