Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta - Premjers pieļauj sociālā nodokļa likmes palielināšanu

Ja nevarēs samazināt sociālā budžeta izdevumus, būs jāmeklē iespējas palielināt tā ieņēmumus, tostarp apsverot arī iespēju palielināt valsts sociālās apdrošināšanas likmi. To pirmdien žurnālistiem pēc Sadarbības padomes sēdes atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks")."Būs jāmeklē citi risinājumi, kā palielināt ieņēmumus - vai nu caur sociālās apdrošināšanas iemaksu likmi, vai arī no pamatbudžeta," sacīja premjers, pagaidām gan nenkonkretizējot, par cik tādā gadījumā šī likme būtu jāpalielina, lai panāktu nepieciešamo summu.

Finanšu ministrs Einars Repše neatbalsta ideju palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksas likmi, diena.lv teica ministra pārstāvis Aleksis Jarockis. Ministrs uzskata, ka jau šobrīd darba ņēmējiem nodokļa likme ir liela, tāpēc to nevajadzētu paaugstināt.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) aģentūrai BNS atzina, ka par šādu priekšlikumu neko sīkāk nezina un ar ministriju tas nav pārrunāts. "Jāredz, kā tas ir domāts, jāredz, par cik varētu palielināt likmi," Augulis teica.

Teorētiski viņš pieļāva likmes paaugstināšanu, ja valdība rīkotos līdzīgi kā ar vecāku pabalstu finansēšanu, kad to pērn "pārlika no pamatbudžeta uz speciālo budžetu".

JL valde pirmdien izskatīja premjera minēto iespēju nākamā gada valsts budžetā palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksas likmes un šo variantu noraidīja. JL nepieļauj iespēju palielināt nākamā gada valsts budžeta ieņēmumus, radot papildus nodokļu slogu darba tirgum.  „JL nākamā gada valsts budžeta projektā neatbalstīs nevienu priekšlikumu, kas varētu sadārdzināt darbavietu izmaksas valstī.  Laikā, kad valstī tik ļoti nepieciešamas jaunas darbavietas, papildus nodokļu sloga uzlikšana šai jomai nav pieļaujama,” norāda JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.  JL valdes lēmums ir saistošs gan Ministru prezidentam, gan partiju pārstāvošajiem ministriem.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas