Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - Pujats un Šmits tiesā iesniedz blakussūdzības par geju gājienu

Romas katoļu baznīcas Latvijā kardināls Jānis Pujats un mācītājs Jānis Šmits iesnieguši prasību Augstākajā tiesā. Viņi lūdz tiesai atcelt 15.maija lēmumu par lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" praida rīkošanu kā Latvijas likumiem un Starptautiskām tiesību normām neatbilstošu. Par šo soli informējis J.Šmits, kurš kļuvis par organizācijas "NoPride" vadītāju.

Administratīvajā rajona tiesā (ART) Dienai gan norādīja, ka tiesā saņemtas vien J.Šmita un J.Pujata balakussūdzības par 15.maija lēmumu noraidīt viņu lūgumus par pieaicināšanu trešo personu statusā lietā, kurā Mozaīka bija apstrīdējusi Rīgas domes aizliegumu pasākumam. Tiesa vēl nav izlēmusi, vai šīs blakussūdzības pieņemt. Savukārt pašu spriedumu par gājiena atļaušanu varēs pārsūdzēt tikai 30 dienu laikā no 5.jūnija, kad būs pieejams pilns tā teksts.

Draudzības dienas ar vairākiem pasākumiem Mozaīka rīko jau vairākus gadus. Notiek arī gājiens, kas izraisa asu pretreakciju. Atgādinām, ka Rīgas dome ašogad izliedza Mozaīkai rīkot gājienu, bet tiesa atļāva. Nākamajā gadā gājiens notiks Vilņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas