Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināta - Riekstiņš: neierašanās uz valdības sēdi nebija necieņa pret prezidentu

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (Tautas partija, TP) noraida runas par to, ka TP pārstāvju Edgara Zalāna un Mareka Segliņa neierašanās uz otrdien notikušo Valsts prezidenta Valda Zatlera sasaukto valdības sēdi būtu necieņas izrādīšana prezidentam.

Riekstiņš aģentūrai BNS pēc tikšanās ar Zatleru pauda, ka viņš gan nezina, cik ilgi iepriekš abi ministri plānojuši savu atvaļinājumu, taču "ministrs atvaļinājumu nepaņem uz savu galvu", bet to apstiprina premjers, kurš vajadzības gadījumā valdības locekli var atsaukt no atpūtas.

Savukārt tieslietu ministrs un Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Mareks Segliņš vakar nepiedalījās Valsts prezidenta Valda Zatlera sasauktajā valdības ārkārtas sēdē, jo bija devies pusgadu iepriekš plānotā četru dienu atvaļinājumā, "kuru premjers man laipni piešķīra", žurnālistiem sacīja Segliņš, vēsta aģentūra LETA. Viņš norādīja, ka tad, kad plānojis atvaļinājumu, nav zinājis par ārkārtas sēdi. "Valsts prezidenta kungam ir tiesības šādas sēdes iniciēt, taču man tāpat kā jebkuram strādājošajam ir tiesības uz atvaļinājumu," sacīja ministrs.

Sava partijas biedra Dzintara Ābiķa paustos pārmetumus Segliņš nevēlējās komentēt un sacīja, ka viņš tos pārrunās divatā ar Ābiķi.

M. Riekstiņš uzsvēra, ka otrdien valdības ārkārtas sēdē būtiskākais TP atbildībā esošais jautājums bija veselība un par situāciju un problēmām šajā nozarē veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) spējusi veiksmīgu uzstāties.

"Daudzi mēģina atrast iespēju runāt par valdības nestabilitāti, un katrs gadījums tiek izmantots tam kā iegansts. Es aicinātu to nedarīt," sacīja Riekstiņš.

Jau vēstīts, ka otrdien notika valdības ārkārtas sēde, kurā no pieciem TP ministriem piedalījās tikai divi - Rozentāle un kultūras ministrs Ints Dālderis. Atvaļinājuma dēļ sēdē nepiedalījās reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns un tieslietu ministrs Mareks Segliņš, bet Riekstiņš atradās komandējumā Briselē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas