Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

papildināta - Ronis dodas pirmajā ārvalstu vizītē uz Igauniju

Pirmdien norisinās Aivja Roņa pirmā divpusējā ārvalstu vizīte Igaunijā, kuras ietvaros notika jaunā ārlietu ministra iepazīšanās tikšanās ar Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, ministru prezidentu Andrusu Ansipu un ārlietu ministru Urmasu Paetu.

Vizītes laikā Igaunijas un Latvijas amatpersonas pārrunāja divpusējās attiecības, reģionālās sadarbības jautājumus, kā arī starptautiskās aktualitātes. A.Ronis uzsvēra, ka Igaunija un Latvija ir sabiedrotās šī vārda vistiešākajā un plašākajā nozīmē gan kā kaimiņvalstis, gan Eiropas Savienības, NATO un citu starptautisko organizāciju ietvaros. A.Ronis pateicās Igaunijas amatpersonām, diplomātiem un militārajiem ekspertiem par atbalstu viņa darbībai NATO Stratēģiskās koncepcijas ekspertu darba grupā un informēja par ekspertu grupas paveikto, kā arī tālāko laika grafiku Stratēģiskās koncepcijas izstrādē.

Divpusējās tikšanās laikā ar Igaunijas Republikas prezidentu T.H.Ilvesu amatpersonas novērtēja tradicionāli labās Latvijas un Igaunijas attiecības. A.Ronis un T.H.Ilvess pārrunāja starptautiskās aktualitātes, tostarp ES un NATO sadarbību, ES attiecības ar Krievijas Federāciju un Austrumu partnerības valstīm, kā arī ES paplašināšanās perspektīvas.

Ārlietu ministra A.Roņa un Igaunijas Republikas premjerministra A.Ansipa sarunas ietvaros tika uzsvērta ekonomiskās sadarbības nozīme, tostarp investīciju piesaiste reģionā. Latvijas ārlietu ministrs aicināja A.Ansipu izmantot gaidāmo vizīti Latvijā 11.jūnijā uzņēmēju savstarpējo kontaktu paplašināšanai. „Gan Igaunijas, gan Latvijas valdības rīcība šajā ekonomiskajā situācijā ir bijusi ļoti atbildīga un īstenotās reformas ir devušas ieguldījumu reģiona ekonomiskajā stabilitātē un turpmākā izaugsmē,” tikšanās ietvaros atzīmēja A.Ronis. Igaunijas Republikas premjerministrs atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto ekonomiskās stabilitātes nodrošināšanai, paužot stingru atbalstu Latvijas valdības rīcībai un norādot, ka Latvija var būt paraugs vairākām valstīm Eiropā. A.Ronis un A.Ansips bija vienisprātis arī par enerģētikas sadarbības īpašo nozīmi reģionā.

Igaunijas un Latvijas ārlietu ministru tikšanās laikā A.Ronis un U.Paets pārrunāja Latvijas un Igaunijas divpusējās sadarbības ziņojuma tapšanas gaitu, kuru paredzēts prezentēt Igaunijas premjerministra vizītes Latvijas ietvaros. A.Ronis un U.Paets vienojās turpināt iepriekšējā Latvijas ārlietu ministra M.Riekstiņa laikā veiksmīgi uzsākto sadarbību vīzu pārstāvības jomā un kopīgu vēstniecību izveidē, kā arī iedibināto Latvijas un Igaunijas Tulkotāju balvas iniciatīvu.

Tuvākajā laikā Latvijas ārlietu ministrs A.Ronis plāno darba vizītē apmeklēt arī Lietuvas Republiku.

A. Roni par ārlietu ministru Saeima ievēlēja ceturtdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas