Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta - Šķēles ģimene – iespējamie labuma guvēji digitālās TV lietā

Tautas partijas līderis Andris Šķēle, visticamāk, bijis saistīts ar skandalozo digitālās TV krimināllietu un britu pastkastītes firmu Kempmayer Media Ltd, kurai bija jānodrošina digitālās TV ieviešana pirms vairāk nekā septiņiem gadiem un kas ieguva afēras  slavu.

Kā liecina Rīgas apgabaltiesā prokuratūras pirmdien iesniegtie papildus dokumenti, viens no Kempmayer līdzīpašniekiem Gērnsijā reģistrētās firmas Ratcliff patiesā labuma guvējas caur vēl citu ārzonas trastu The Yew Tree Trust (YT) bijusi A.Šķēles sieva un meita.

No protokolā minētā izriet, ka A.Šķēle "ir YT nodibinātājs un viņš bija Gērnsijā kopā ar Jāni Lozi un Hariju Krongornu saistībā ar tā izveidošanu (..) A.Š. nav YT labuma guvējs, viņa bijusī sieva un meitas ir".

No prokuratūras iesniegtā Gērnsijas advokāta Maikla Neigla sastādītā tikšanās protokola izriet, ka vēl 2003.gada nogalē viņš ticies ar Jāni Lozi (kurš bijis Šķēles advokāts) un Hariju Krongornu, kurš tiek dēvēts par Šķēles finansistu. Tikšanās laikā apspriesti vairāki biznesa projekti Latvijā, to vidū digitālās TV projekts, arī kāds vēja parku projekts. No protokola var noprast, ka kopīgajā tikšanās reizē piedalījies arī A.Šķēle, viņa vārds tekstā gan ir aizkrāsots.  

No dokumentiem  var noprast, ka finansējums digitālās TV projektam nācis no Džersijā reģistrētas struktūras Abacus. Abacus bija ārzonas firma, kas deviņdesmito gadu beigās A.Šķēlem izsniedza 29 miljonus dolāru vērto vekseli par pārdotajiem Ave Lat grupas uzņēmumiem.

Līdz šim A.Šķēle daudzkārt noliedzis jebkādu savu saistību ar skandalozo digitālās TV lietu un Kempmayer īpašniekiem vai patiesā labuma guvējiem.

Izmeklēšana digitālās TV lietā sākās 2003.gada vasarā pēc toreizējā premjera Einara Repšes (JL) ierosmes, jo viņam bija radušās bažas, ka, iespējams, tiek plānota kāda miljonu afēra. Izmeklēšana lietā ilga vairākus gadus, 2007.gada rudenī digitālās TV lieta tika nodota tiesai, lietas izskatīšana Rīgas apgabaltiesā aizvien turpinās, uz apsūdzēto sola sēž 20 pesrsonas, viņu vidū - J.Loze, H.Krongorns un bijušais Šķēles runasvīrs Jurģis Liepnieks.

No Gērnsijas izmeklēšanas  ietādēm dokumenti tika saņemti 2007.gada otrajā pusē un daļēji bija iemesls tam, lai no digitālās TV  lietas prokuratūra izdalītu jaunu kriminālprocesu, kurā tiktu skaidroti Kempmayer Media Ltd patiesie īpašnieki. Šis kriminālprocess vēl atrodas izmeklēšanā.

(papildināta ar pievienoto dokumenta tulkojumu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DOKUMENTS NO LIETAS

Oficiālo dokumenta tulkojumu no krimināllietas lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas