Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

papildināta - Valdība vienojas par 50 miljonu budžeta konsolidāciju

Valdība otrdien slēgtā sēdē vienojās par pasākumiem, kas nodrošinās šā gada budžeta konsolidāciju 50 miljonu latu apmērā, tomēr to saskaņošana ar aizdevējiem joprojām turpinās, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem pavēstīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš sacīja, ka konsolidācija tiks nodrošināta, par 16 miljoniem latu samazinot izdevumus, bet par 34 miljoniem latu palielinot ieņēmumus.

Pēc Vilka teiktā, pamatā runa ir par pasākumiem, par kuriem valdība vienojusies jau iepriekš. Runājot par darbinieku skaita un atalgojuma fonda samazināšanu valsts pārvaldē, ministrs minēja, ka rasti dažādi risinājumi, kā ministrijās ietaupīt līdzekļus, veicot mazāku darbinieku skaita vai algu samazinājumu. Pamatā ministrijas apņēmušās vairāk ietaupīt uz dažādu preču un pakalpojumu iegādes rēķina. Tas gan nenozīmē, ka ministrijās vispār netiks samazināts darbinieku skaits un atalgojuma fonds, uzsvēra Vilks.

Ministrs arī informēja, ka izdevumu samazināšanas daļā klāt nākusi jauna pozīcija - samazināta dotācija pasažieru autobusu pārvadājumiem triju miljonu latu apmērā. Viņš paskaidroja, ka starptautiskie aizdevēji jau iepriekš norādījuši uz to, ka konsolidācijas pasākumos ir maza izdevumu daļa, un norādījuši tieši uz subsīdijām.

Vilks sacīja, ka konsolidācijas pasākumu saskaņošana ar starptautiskajiem aizdevējiem joprojām turpinās un tā norit katru dienu. Līdz ar to nevar teikt, ka valdības otrdien pieņemtais lēmums ir galīgs, jo viens ir tas, par ko vienojas valdība, savukārt otrs - ko par to saka aizdevēji. "Mēs varam virzīties uz priekšu tikai tad, ja ir akcepts no viņu puses," viņš paskaidroja.

Finanšu ministrs arī pauda viedokli, ka, ņemot vērā pašreizējo politisko fonu un laika ierobežojumu, piedāvājums šā gada budžeta konsolidācijai ir salīdzinoši labs kompromiss.

Priekšlikumus Finanšu ministrija otrdien sola publiskot.

Jau iepriekš valdība panāca pamata vienošanos par konsolidācijas pasākumiem, kas paredz lielāko daļu nepieciešamās summas nodrošināt, no šā gada 1.jūlija ceļot vairākus nodokļus.

Saeima pērn 20.decembrī ārkārtas sēdē pieņēma 2011.gada valsts budžetu, kurā nodrošināta konsolidācija 290,7 miljonu latu apmērā. Starptautiskie aizdevēji gan paziņoja, ka ar šo apmēru nepietiek un Latvijai 2011.gadā budžetā jānodrošina papildu fiskālā konsolidācija 50 miljonu latu apmērā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas