Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - Zatlers rosina liegt valsts sekretāriem un tiešās pārvaldes vadītājiem ieņemt amatus partijās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Crystal
C
Labāk vēlāk nekā nekad! Prieks, ka mūsu prezidents reāli strādā. Un, protams, ka mēs visi esam morāli pagrimuši - VISI! Un tiem, kuriem vissāpīgāk tas akmens trāpīja, lai apdomā, vai viņi tiešām ir tik balti un tīri kā iedomājušies!
Tak paraugās uz manim !
T
Vai min kād jel nebūt partij būt varējus kā jel nebūt ...... Tik vien kā iecēl darbā par nācijs tēv ...... I ta ne partijs, bet shodņaks ! A kā tagad laiž ! Es, v smislje !
TV
T
Pilnīgs idiotisms ir pats postenis valsts sekretārs, ja, piemēram, veselības ministrija ir mākoņtēva īpašums. Latvijā visa valsts galva ir sapuvusi, jo tās ieliteņi ir shēmotāju vasaļi.
imants
i
var jau aizliegt pat būt partiju biedriem, bet ko tas dos? ZS sākuma jau bija norma , kura aizliedza zemessargiem šādu aizliegumu, paredzot ka bruņõtam struktūrām jābūt apolitiskām, bet, lai augtu pa kāpnītēm, tas pats Kristovsis utt bija taču ar partijām saistīts. Tik formālā neatrašanās partijas rindās vieglāk deva ispēju manipulēt ar politiskām simpētijām.
tuk tuk
t
tas nav risinājums, bet gan darbības imitācija
Lelle
L
Tad jau Šlosaram no brīvostas arī jātinas būs..
vinnijs
v
Doma pareiza - ir jārada mehānisms, kas partijām apgrūtina savējo ielikšanu. Ierēdņiem ir jābūt lojāliem valstij nevis partijai vai tās pārstāvim - priekšniekam. valsts sekretārus vispār nevajadzētu iecelt bez kārtīga konkursa. Ja konkurss būtu un obligāts, tad tādu valsts sekretāru kā daži pašreiz esošie mums vienkārši nebūtu, jo tālāk par pirmo kārtu nopietnā konkurencē viņi netiktu.
pēteris
p
jauki. Zatlers saka, ka darbība partijā ir gandrīz noziegums. Pirms pāris mēnešiem gan pats aicināja pēc jaunām sejām, pēc iesaistīšanās politiskajā procesā. Un kur paliek valsts sekretāru vietnieki? Ko ar tiem? Tie drīkst būt partijā? Un ja drīkst, tad kādas ir viņu cerības uz izaugsmi augstāk? Un ko ar departamentu direktoriem? Vai tie drīktēs partījā būt? Un ja drīkstēs, tad kā ar karjeras izaugsmi augstāk? utt.....
jautājums
j
Nu par partijas biedriem prezidenta viedoklis būtu skaidrs... Bet kā ar klasesbiedriem ? Vai drīkst uzspiest savus klasesbiedrus stratēģiskos vadības amatos?
Vuarzazi
V
Manprat, butu jaaizliedz partijam ielikt savejos strategiskos amatos un jaaizliedz partijam izravet tos ierednus, kas neiestajas vinu partija.
Piedodiet!
P
Rosināt,ieteikt u.t.t.,ko mēnešiem lems un nevarēs izlemt,apnicis klausīties!
palaistuve
p
Valdi,juus buutu riktiigs dakters un prezidents,ja paliidzeetu kaut ar hipnozes seansu atgriezt pie realitaates vajadziigo darbu nedariitaaju un naudas diidiitaajuu,gaisa rizuuras nesaataaju Baibinju
He he...
H
Beidz te mainīt nikus un muļķības blēt. VOLDIŅA uzstādījums ir mazliet līks, bet pareizajā virzienā. Civildienesta ierēdņi nedrīkst sastāvēt partijās- tas ir viens, bet, galvenais, nevienu ierēdni nedrīkst iecelt bez profesionālo zināšanu pārbaudes, ko veic nepolitiska un profesionāla komisija.
gm
g
Nu gan Zatlers var runaat aplamiibas. Es patieshaam nezinu vai, piemeeram, Rubiks ir LKP biedrs? Vai vinjam ir biedra karte? Bet vai kaadam ir shaubas par to ka vinjsh ir komunists? Liidziigi var teikt par iereednjiem - partijas piederiibu nenosaka fakts, ka vinji ir vai nav formaali partijas biedri, nesaa pie sirds biedra karti un reizi meenesii maksaa biedra naudu. To nosaka taadas netveramas fluiidu pluusmas kaa actinju mirdzeeshana uz maakonju lievenja. Un to pat Zatlers nespees noveerst, pat ja ljoti Lilita luugs.
Know-it-all
K
Laikam Lillis grib vēl uz četriem gadiem pabraukāt pa pasauli un iepirkt sev jaunu garderobi uz valsts rēķina. Bez sieveles mājiena Valča pat kakāt neiet, kur nu vēl šādus likumprojektus virza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTS

"Nav īsti saprotams, uz cik cilvēkiem Latvijā attiektos aizliegums savienot ierēdņu statusu tieši ar amatiem politiskajās partijās. Piemēram, [Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks] Gruškevics (TP) un [Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš] Bičevskis (TP) amatus partijā neieņem, lai gan ir tās biedri. Prezidentam acīmredzot nepatīk ierēdniecības politizācija, bet nez vai šādiem līdzekļiem ar to var cīnīties.
Ir valstis kā Lielbritānija, kur vienkārši aizliegts ierēdņiem darboties politiskajās partijās. Ir arī valstis kā Somija, kur pat ticis veicināts tas, lai ierēdņi būtu politisko partiju biedri, to motivējot ar viņu ieinteresētības veicināšanu. Situācija Latvijā, ka ierēdniecības augstākās figūras - valsts sekretāri - kalpo par kauliņiem politiskās spēles laukumā starp partijām, sak, ja jūs noņemsiet mūsējo, mēs noņemsim jūsējo, nav normāla. Un, ja Gruškevics ar Bičevski izstātos no TP, - būtu pēkšņi neitrāli?"

Politologs Ivars Ījabs aģentūrai LETA

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas