Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

papildināta - Zemnieku savienības padome ar aplausiem uzņem ziņu par TP aiziešanu no valdības, apgalvo Brigmanis

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurai Saeimā ir 17 deputāti, būs Valda Dombrovska (JL) valdības stabilitātes garants, aģentūrai LETA apliecināja ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis apgalvoja, ka šodien ZZS frakcijas veidojošās Latvijas Zemnieku savienības padome ar aplausiem uzņēmusi ziņu par Tautas partijas (TP) aiziešanu no Dombrovska valdības un Brigmaņa citētos Kārļa Ulmaņa vārdus, ko viņš savulaik teicis par baltvāciešu aizbraukšanu no Latvijas: "Lai viņi brauc!"

A. Brigmanis raidījumā Kas notiek Latvijā? norādīja, ka LZS un TP attiecības ir īpašas jau ilgu laiku, pateicoties tās virzītajai reģionālajai reformai.

Brigmanis apliecināja, ka ZZS neiesaistīsies nekādās separātās sarunās par jaunas valdības veidošanu, kura varētu nākt Dombrovska valdības vietā.

"Tautas partija ir pastrādājusi lielu cūcību, atstājot valdību valstij tik grūtā brīdī," teica Brigmanis. Visi, kas mēģinās nogāzt Dombrovska mazākuma valdību, pieprasot tās ministru demisiju, pēc Brigmaņa teiktā, "pārvilks treknu svītru savām cerībām tikt ievēlētām nākamajā Saeimā".

TP izvirzītās prasības, pēc Brigmaņa domām, "bija ultimatīvas un varētu radīt problēmas valdības sadarbībā ar Starptautisko Valūtas fondu".

Kā ziņots, TP šodien Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē nolēmusi pamest Dombrovska vadīto valdību, šodien pēc sanāksmes paziņoja TP līderis Andris Šķēle.

TP nolēmusi aiziet no valdības, taču nerosinās un neatbalstīs Dombrovska valdības demisiju, teica Šķēle.

Šāds TP lēmums seko Dombrovska paziņojumam atteikt TP divpusējas vienošanās slēgšanu, aicinot vienoti strādāt koalīcijā, lai izvērtētu priekšlikumus valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanai.


(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas