Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

papildināta - ZZS uzdod Koķei atsaukt priekšlikumu sākt skolas gaitas sešu gadu vecumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Situācija ir duāla. - Protams, 7 gados tas sīkais ir par piecām kapeikām tomēr nobriedušāks. Šajā posmā katru gadu ļoti jūt. (Ne par velti tas 6 gadu eksperiments iepriekš izgāzās.) - Arī arguments par pieskatīšanu nav mazsvarīgs. Tomēr ir arī otra puse. - Tīri ekonomiski visā pasaulē ir tendence īsināt mācību procesu - gan universitātēs, gan arī šādi. - Tā divgadīgā sagatavošana skolai bērnudārbā ir diezgan liels beztolks. Tur pilnīgi pietiek ar vienu gadu, skolā viņiem tāpat to vielu pluss/mīnuss apmaļ no jauna. Var jau būt, ka uz šo divu gadu rēķina tā mācību dinamika pirmajā klasē ir lielāka un attiecīgi savā ziņā tas gads tā pat tiek iedzīts - no informācijas apjoma, nevis laika viedokļa. - Pēdējais gads bērnudārzā un pirmais gads skolā lielā mērā saplūst un sedzās. Tas, kā viņu nosauc un kādās telpās tas notiek - skolā vai bērnudārzā -, nav noteicošais. Tik pat labi var nosaukt to par pirmo klasi, bet viss palikt pa vecam bērnudārzā. Vai arī pārcelt uz skolas vidi un "auklēties" ar viņiem kā ar bērnudārzniekiem. Būtība jau nemainās. Bet no administratīvā viedokļa, protams, ir liela atšķirība.
likums
l
24.pants. Vecāku pienākumi pret bērnu (6) Vecāku pienākums ir neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem, klātbūtnes. _____________________________ Mammas, rakstiet atlūgumus vai algojiet aukles!
krista
k
Daudzās attīstītās valstīs bērni sāk apmeklēt skolu no 6 gadu vecuma. Šajā gadījumā galvenais iemesls- pirmsskolas audzinātāji negrib zaudēt darbu.
čelovek
č
В ЛАТВИИ ЗА ГОД ПРОПАЛО ОКОЛО 1200 ЧЕЛОВЕК. ==КУПИТЕ НАШИ САМЫЕ ДЕШЕВЫЕ СОСИСКИ!== 1 ЧЕЛ.= 70 КГ. ЭТО ЖЕ 70 ТОНН МЯСА!!!!!!!! НАС КОРМЯТ ЧЕЛОВЕЧИНОЙ! ИНАЧЕ ГДЕ ЛЮДИ ? ИЛИ ТРУПЫ? АЛЬФЫ,МУРЛОНИЕЦЕ ,ПРИДУРКИ ИЗ СЕЙМА-- ДОКАЖИТЕ ОБРАТНОЕ ! ГДЕ ЛЮДИ ,ТРУПЫ ИЛИ ХОТЬ КОСТИ ?
ululiņš
u
Interesanti, cik % 6-gadīgo jau spēlē datorspēles? Bet skolā iet nevar. Kretīnisms.
fate
f
Drukas kļūdas - otrajā teikumā, protams, 8 un 9 ir kārtas skaitļi.
fate
f
Kādus tev vairākus gadus atpakaļ? Pāreja no obligātām 8. klasēm uz 9.(!) notika kaut kad padomju laikos. Pilnai laimei pasaulē ir pieņemts, ka mūsdienās izglītība ir 3+3+3+3+3 (1.-12. kl + bakalaurs jeb 15 gadu izglītība), lai vieglāk salīdzināt izglītības līmeņus, un tālāk visnotaļ neobligāti 2+3 maģistram un doktora grādam kopā. Tas, ka mācību viela starp valstīm nedaudz atšķirās, jau ir cita lieta, turklāt arī Latvijā mācību saturs starp skolām un novirzieniem mēdz pat ļoti atšķirties, piemēram, esmu dzirdējis par parastu skolu Ventspilī, kurā jau vidusskolā māca determinantus (par RV1Ģ, kurā 12. kl. nopietni māca jau 1. kursa vielu, nemaz nerunāsim). Un neviens neliedz pārtraukt mācības pat pirms obligāto deviņu klašu pabeigšanas, tikai pēc tam dzīvot var izrādīties absurdi grūti un nepatīkami.
Andris Gobiņš
A
Manuprāt uzstādījums par sešgadīgiem ir pareizs. Būtu žēl, ja no tā atkāptos. Nenoliedzami jāpiestrādā pie tādām mācību programmām, kas būtu piemērotas jaunākiem bērniem. Manuprāt pašreizējais pirmsskolas gads bērnu dārzā jau tik pat kā ir pirmais skolas gads. Tas tikai tā arī jānosauc. Augstākās klasēs programmas jāatšķetina un jākoncentrējas uz galveno. Šobrīd tās ir "pārbāztas".
x
x
partijas priekshlikuma nav jutama izpratne par demografiju Latvija un par to ieguldijumu efektivitati, kas veikti jaunaku bernu izglitiba? kokje vinjiem par gudru, liks rivzhu atpakhalj?
domaat
d
Nu beidzot vismaz viena labaa zina!!!!!
@
@
Piekrītu tautai - čakarmaņi, kuriem noteikti pienākas prēmija par DARBA imitāciju.
TasPac
T
Ierēdņi pamato savu eksistenci. Ja nav ko darīt, tad izdomā darbu paši sev. Reformas reformu dēļ. Galvenais, lai būtu atskaitīties, ka ir kaut kas darīts.
rufo
r
tad kad atrausies no tautas, tad sāks arī domāt, viegli jau viņi paļaujas uz to ka tauta dumja un kūtra !!!!!
***
*
Zinu ļoti daudzus cilvēkus,kuri savā laikā agri aizgāja skolā,rezultātā,viņi vienalga palika uz otru gadu un beigās mācījās kopā ar saviem vienaudžiem.Redzu apkārt sešgadīgos bērnus,ir jau starp viņiem tādi,kuri varētu iet skolā,bet lielākā daļa tam nav gatava!
vispār
v
Kad jūs beigsiet čakarēt tautu un mainīt lēmumus ik pēc nedēļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vienotības vieta tukša nepaliks

Par Vienotības nākotni un pieprasījumu pēc jaunas partijas pie frakcijām nepiederošo, bet no Jaunās Vienotības Saeimā ievēlēto deputātu, kādreizējo ilggadējo Madonas mēru Andreju Ceļapīteru iztau...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas