Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (13:02) - RP beidzot piekāpjas - Pavļuta vietā virzīs Dombrovski

Reformu partija (RP) respektē ministru preizdenta amata kandidātes Laimdotas Straujumas piedāvājumu un tiesības izvēlēties aicinātos ministru kandidātus un pirmdien valdes sēdē nolēma izvirzīt ekonomikas ministra amatam pašreizējo izglītības un zinātnes ministru, ekonomistu Vjačelsavu Dombrovski.

RP līderis Edmunds Demiters žurnālistiem teica, ka lēmums ir pieņemts pēc ilgām un vētrainām diskusijām, jo partijas valde nevar piekrist argumentiem, kurus Straujuma minēja noraidot pašreizējā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta kandidatūru. "Lai arī RP valde respektē Straujumas tiesības izvēlēties ministru kandidātus, kā to arī paredz Satversme, tomēr vēl arvien nepiekrīt viņas minētajiem argumentiem, noraidot Daniela Pavļuta kandidatūru," norāda Demiters. 

Lēmums ir pieņemts balsojumā, kurā Demiters pats ir atturējies, taču vairākums uzskatīja, ka partijai tomēr ir jāiet valdībā, jo ir jādomā nevis par konkrētām personālijām, bet arī par valsti. 

Partijas valde augstu novērtēja līdzšinējā ekonomikas ministra profesionalitāti un paveikto ekonomikas jomā, uzsākot un virzot būtiskas reformas valsts un pašvaldību kapitāldaļu pārvaldībā, gan izstrādājot Nacionālo industriālo politiku ar konkrētiem atbalsta instrumentiem modernas ražošanas atjaunošanai, gan arī izstrādājot un apstiprinot pirmo Latvijas enerģētikas politikas ilgtermiņa stratēģijas dokumentu. Partijas valde uzsver, ka Pavļuts ir spējis iemantot lielāko valsts uzņēmēju organizāciju uzticību, kas paudušas atbalstu viņa darba turpināšanai.

"Vjačeslavs Dombrovskis ir kompetents ministra amata kandidāts, ar doktora grādu tieši ekonomikas zinātnē," uzsver RP vadītājs. "Arī viņa līdzšinējais darbs izglītības un zinātnes ministra amatā un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā ir pierādījis viņa kompetenci. Turklāt izglītības, pētniecības, inovāciju jomās ir daudz kopīgi darāmo darbu, ņemot vērā darba tirgus prognozes un Latvijas uzņēmēju un industrijas attīstības prioritāros virzienus. Vjačeslavs Dombrovskis arī viennozīmīgi varēs turpināt Daniela Pavļuta iesāktos darbus ekonomikas jomā."

Uz jautājumu, ko varēt darī Pavļuts, Demiters teica: "Es ceru, ka Daniels Pavļuts palīdzēs Vjačeslavam Dombrovskim, bet kādā kapacitātē – tas vēl nav zināms,".

"Man nav šaubu, ka Pavļuts ir viens no labākajiem ekonomikas ministriem kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, tomēr apzināmies, ka valdības komandu veido premjera amata kandidāts un Straujumai kundzei ir šādas tiesības, savukārt valstij ir nepieciešama funkcionējoša un pilnvērtīga valdība," norāda Dombrovskis. "Pārņemt Ekonomikas ministrijas vadību no augstas klases profesionāļa būs liels izaicinājums, tomēr esmu pārliecināts, ka varēšu turpināt Pavļuta iesāktos darbus. Turklāt, viennozīmīgi, aicināšu viņu strādāt savā komandā," viņš saka.

Diena.lv jau vēstīja, RP valde iepriekš nolēma ekonomikas ministra amatam oficiāli izvirzīt pašreizējo ministru Pavļutu, neraugoties uz to, ka Straujuma jau iepriekš paziņojusi, ka neaicinās viņu jaunajā valdībā

Savukārt pēc atkārtototas tikšanās svētdien, 19.janvārī, Straujuma palika pie sava un aicināja RP ekonomikas ministra amatam jaunajā valdībā izvirzīt pašreizējo izglītības un zinātnes ministru, ekonomistu Dombrovski

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas