Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts (14:59) - Cilinska atlaišanas gadījumā NA koalīciju nepametīs

Nacionālā apvienība (NA) neplāno pamest koalīciju, ja saskaņā ar premjeres Laimdotas Straujumas (Vienotība) lēmumu no amata saistībā ar dalību 16.marta gājienā būs jāaiziet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Eināram Cilinskim (NA), portālam Diena.lv uzsvēra viens no NA līderiem Gaidis Bērziņš.

NA nevienam biedram neuzspiežot savu viedokli un katram ir dota rīcības un izvēles brīvība dažādās situācijās, tostarp arī tiekot respektēta Cilinska izvēle piedalīties gājienā pie Brīvības pieminekļa 16.martā. NA gan cerot "uz veselo saprātu", ka šīs situācijas dēļ Cilinskim amats nebūšot jāatstāj, bet jebkurā gadījumā NA aiziešanu no koalīcijas šīs situāciajs dēļ neapspriež.

Cilinskis piektdien plkst.10 sasaucis preses konferenci, kurā plāno pamatot, kāpēc 16.martā apmeklēs leģionāru piemiņas dienas gājienu pie Brīvības pieminekļa, un tiek minēts, ka viņš pats arī varētu paziņot par demisiju.

Aģentūra LETA raksta - neoficiālā informācija liecina, ka ticamākais kandidāts ministra amatam pēc Cilinska demisijas varētu būt pašreizējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs un Saeimas deputāts Romāns Naudiņš (NA). Taujāts, kurš varētu ieņemt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars izteicies, ka šis jautājums ir pāragrs, jo Cilinskis turpina darbu. "Kad nonāksim šādā situācijā, partijas valde lems par tālākiem soļiem," pauda Dzintars.

Bērziņam ir liela nožēla par valdības vadītājas paziņojumu saistībā ar Cilinska lēmumu arī šogad doties pie pieminekļa 16.martā.

"Es teiktu vienā vārdā - bēdīgi. Bēdīgi, ka šī situācija, plašāk traktējot, izskatās pēc tā, ka neatkarīgā Latvijas valdība aizliedz cilvēkam, kurš ir lēmis par neatkarības atjaunošanu, doties pieminēt kritušos latviešu karavīrus, asociējas ar 1987.gadu, kad man neļāva iet pie Brīvības pieminekļa un draudēja izmest no skolas," portālam Diena.lv teica Bērziņš.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidente oficiāli brīdinājusi koalīcijas partnerus par nodomu atbrīvot no amata Cilinski, ja viņš paziņos par piedalīšanos 16.martā organizētajās sapulcēs, gājienos vai piketos pie Brīvības pieminekļa. Straujuma vēstulē koalīcijas partneriem uzsver, ka ar mērķi nodrošināt, lai Latvija netiktu pakļauta nevajadzīgām provokācijām un izpildot koalīcijas līgumā noteikto, viņa informē koalīcijas partnerus par nodomu atbrīvot no amata ministru, kurš būs paziņojis par piedalīšanos 16.martā organizētajās sapulcēs, gājienos vai piketos pie Brīvības pieminekļa.

"Tādējādi gadījumā, ja Cilinskis 14.martā rīkotajā preses konferencē vai man personīgi paziņos par piedalīšanos augstāk nosauktajos pasākumos, es izdošu rakstveida rīkojumu par ministra atbrīvošanu no amata, par kuru nekavējoties paziņošu attiecīgajam ministram," norāda Straujuma.

Pievienota 3.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas