Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināts (16:28) - Deputātu rokāde: Vilks atpakaļ uz RD, Jansons viņa vietā uz Saeimu

Saeimas deputāts Andris Vilks (NA) nolēmis nolikt parlamentārieša mandātu, lai nemestu ēnu uz savu politisko spēku. Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem Vilka vietā Saeimā ir iespēja iekļūt pašreizējam Rīgas domes (RD) deputātam un Saeimas spīkeres Ināras Mūrnieces vīram Ritvaram Jansonam. Dienas rīcībā esoša informācija liecina, ka Jansons piekritis kļūt par Saeimas deputātu.

Tādējādi, atbrīvojoties vietai Rīgas domē, varētu notikt rokāde un par domes deputātu atkal varētu kļūt Vilks. Politiķis telefonsarunā Dienai apstiprināja, ka šāda būtu gatavs uzņemties RD deputāta pienākumus. "Jāpadomā. Visdrīzāk, ka iešu. Simtprocentīgi tagad nevaru atbildēt, bet visdrīzāk iešu. Pieredze man ir, izglītība man ir, kvalifikācija man ir. Alga trīsreiz mazāka nekā Saeimā, bet ko var darīt? Tāda tā dzīve ir," atklāja Vilks.Par lēmumu nolikt deputāta mandātu Vilks žurnālistus informēja pirms Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) frakcijas sēdes, kur bija plānots izskatīt jautājumu par izskanējušām ziņās par, iespējams, neētisku politiķa rīcību alkohola reibumā. Vienlaikus Vilks noraidīja, ka otrdien paustā informācija plašsaziņas līdzekļos "neatbilst patiesībai", jo "tur bija sabiezinātas krāsas".Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma otrdien ziņoja, ka šī gada 19. februāra vakarā Vilks esot sarīkojis nekārtības slimnīcā, kur nogādāts pēc tam, kad atrasts guļam uz ielas. Nekārtības sākušās jau Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā, ziņo Panorāma.Vilks skaidroja, ka, ejot uz mājām, viņam tika iesists ar durvīm, tāpēc izsauktā ātrā palīdzība. Nekādas agresijas pret ārstiem neesot bijis.(papildināta 1.rindkopa; pievienota 2.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas