Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināts (19:01) - Vienotība atbalsta Vējoņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam

Partija Vienotība šodien valdes un frakcijas kopsēdē vienojās atbalstīt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzīto kandidātu Valsts prezidenta amatam - aizsardzības ministru Raimondu Vējoni.

Jau ziņots, ka Vienotības valde pirms vairākām nedēļām pārrunājusi jautājumu par nākamo Valsts prezidentu, minot vairākus iespējamos kandidātus, bet koalīcijas partneriem apspriešanai bija plānojusi piedāvāt eiroparlamentārieša Arta Pabrika (Vienotība) kandidatūru.

Vienotība, lemjot par atbalstu Vējoņa kandidatūrai, "atzinīgi vērtējusi gan Vējoņa līdzšinējo politisko pieredzi un zināšanas, gan arī aizsardzības ministra amatā skaidri pausto pozīciju jautājumos, kas skar valsts drošību, aizsardzību, starptautiskās intereses un ģeopolitisko kursu", teikts partijas oficiālajā paziņojumā.

Pirms oficiālās kandidātu izvirzīšanas balsojumam Saeimā partija aicinās Vējoni uz tikšanos, "lai iztaujātu kandidātu par viņa redzējumu arī citu valstij un sabiedrībai nozīmīgu jautājumu risināšanā".

"Kopīgi virzīts un atbalstīts prezidenta amata kandidāts kalpotu par skaidru apliecinājumu arī turpmākam sekmīgam koalīcijas darbam, īstenojot galvenās valdības prioritātes, tostarp, valsts ārējās un iekšējās drošības un aizsardzības spēju stiprināšanu, pārdomātas ekonomiskās izaugsmes nodrošināšanu, fiskālās disciplīnas ievērošanu un citus uzdevumus, tādējādi nodrošinot koalīcijas un valdības darba ilgtspēju," norāda Vienotība. 

Savukārt ZZS šodien valdes un frakcijas kopsēdē par Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīja Vējoni.

Trešā koalīcijas partija - Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) - turpina saglabāt atbalstu līdz šim vīrzītajam tiesību ekspertam Egilam Levitam, vēsta TV3 ziņas. Levits gan pats sacījis, ka piekristu kandidēt vien tad, ja viņu atbalstītu vairāki politiskie spēki. NA līdz šim arī nav paudusi būtiskus iebildumus pret Vējoņa kandidatūru.

Arī opozīcijas partija Saskaņa lēmumu šajā jautājumā plāno pieņemt 13.maijā. Saskaņa plāno izvirzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, un pašlaik tiekot vērtētas iespējamās pazīstamo partijas biedru kandidatūras.

Latvijas Reģionu apvienība nolēmusi Valsts prezidenta amatam virzīt sava līdera Mārtiņa Bondara kandidatūru. Savukārt partijas No sirds Latvijai izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) norāda, ka tas būs partijas taktikas jautājums, vai oficiāli pieteikt kandidātu valsts augstākās amatpersonas amatam. Politiķis neizslēdz iespēju, ka viņa kandidatūra varētu arī netikt pieteikta.

Valsts prezidenta amata kandidatūras oficiāli jāizvirza no 19.maija līdz 24.maijam, savukārt Saeimas sēde prezidenta vēlēšanām sasaucama no 29.maija līdz 8.jūnijam, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

ziņa papildināta ar Vienotības oficiālo paziņojumu 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas