Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (19:09) - Sudrabas partiju pametusi viena no līderēm Cipule; Sudraba to sauc par nomelnošanu

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadīto partiju No sirds Latvijai pametusi viena no Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta līderēm, Latvijas Ārstu biedrības prezidenta padomniece Liene Cipule, un tuvākajās dienās viņas piemēram varētu sekot arī citi partijas biedri, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Cipule otrdien iesniegusi iesniegumu par izstāšanos no partijas, bet rīt plāno doties uz Centrālo vēlēšanu komisiju, lai atsauktu savu kandidatūru 12.Saeimas vēlēšanās.

Cipule aģentūrai LETA sacīja, ka lēmums izstāties no parijas No sirds Latvijai tapa ilgi - vispirms tas ir saistīts ar nesaprotamiem ziedojumiem, par kuriem viņa uzrakstījusi oficiālu vēstuli partijas revīzijas komisijai, kā arī ar nepietiekami demokrātisku lēmumu pieņemšanas procesu,.

Viņa esot vairākkārt vērsusies pie partijas valdes ar aicinājumu iestāties par demokrātiskākiem procesiem partijā, tomēr atbalstu nav saņēmusi. Viņa arī esot vēlējusies saņemt skaidrojumus par atsevišķiem deputātu kandidātiem, kuri ir vēlēšanu sarakstos, kā arī gūt skaidrību par koalīcijas veidošanu gadījumā, ja partija nokļūst Saeimā, tomēr vēlamās atbildes neesot saņemtas.

"Šādā situācijā, kad man nedod attiecīgos paskaidrojumus, es nevaru uzņemties atbildību par to, ko dara partija. No manas puses būtu negodīgi turpināt startēt vēlēšanās," teica Cipule.

Viņa arī apgalvoja, ka izstāšanās no partijas nav viņas kampaņa vai vēlēšanās diskreditēt partiju. "Es ļoti centos sakārtot man nepieņemamos un nesaprotamos procesus, pirms pieņēmu lēmumu par izstāšanos, un varu apliecināt, ka runāju gan ar valdi, gan ar biedriem, mēģinot rast risinājumu, bet diemžēl tas neizdevās. Es saņēmu diezgan nepatīkamu spiedienu no valdes locekļiem, un tas šajā situācijā man ir nepieņemams," sacīja Cipule.

Trešdien viņa bija plānojusi doties uz Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK), lai atsauktu savu kandidatūru Saeimas vēlēšanās, tomēr Saeimas vēlēšanu likums neparedz šādu iespēju. Cipule nezināja teikt, kā rīkosies tālāk. "Man nebija iespējas palikt partijā, tāpēc bija jāizvēlas kaut kāda aktīvāka rīcība. Es ļoti cerēju, ka varēšu atsaukt savu kandidatūru, jo es negribētu turpināt startu šajā sarakstā," norādīja Cipule.

Viņa arī piebilda, ka zina vēl vairākus cilvēkus, kuri no partijas stāsies ārā. Vārdus gan viņa neminēja. "Es zinu vairākus cilvēkus, kuri stāsies ārā neatkarīgi no tā, ka es esmu izstājusies, - viņu lēmumi nav saistīti ar manām aktivitātēm," apgalvoja Cipule. 

CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa aģentūru LETA informēja, ka Saeimas vēlēšanu likums neparedz iespēju kādam no 12.Saeimas vēlēšanās pieteiktajiem kandidātiem atsaukt savu kandidatūru.

Gadījumā, ja kāds kandidāts tiek ievēlēts Saeimā, taču nevēlas ieņemt deputāta amatu, tad viņam ir tiesības nolikt mandātu, skaidroja Bērziņa.

Savukārt partijas No sirds Latvijai vadītāja Inguna Sudraba paziņojumā medijiem norādījusi, ka mēģinājumi ar dažādu netīru metožu palīdzību iedragāt un diskreditēt viņas vadīto partiju līdz Saeimas vēlēšanām kļūs tikai intensīvāki un rafinētāki. Socioloģisko aptauju dati liecinot, ka Sudrabas partijas reitings jau tuvojas 6%. 

"Šie dati, kas ir arī politisko konkurentu rīcībā, acīmredzot liek izmantot aizvien nopietnākus resursus, lai mēģinātu pirms Saeimas vēlēšanām atbrīvoties no mūsu partijas kā vienīgā politiskā spēka, kas nodrošinās reālas pārmaiņas mūsu valstī," uzskata Sudraba.

Viņa turpinājusi, ka šie vēl ir tikai "ziediņi" un laikā līdz vēlēšanu dienai mēģinājumi iedragāt un diskreditēt viņas vadīto partiju kļūšot tikai intensīvāki.

Kā ziņots, plānots, ka Sudrabas vadītās partijas No sirds Latvijai līderi 12.Saeimas vēlēšanām būs Sudraba, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs, pašlaik Latvijas Universitātes lektors Gunārs Kūtris, uzņēmējs Aivars Meija, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Silvija Šimfa un bijušais Uzņēmuma reģistra galvenais notārs, pašlaik Latvijas Universitātes katedras vadītājs Ringolds Balodis.

Saeimas vēlēšanās No sirds Latvijai startēs ar 13.numuru.

Papildināts ar Cipules komentāru 3.-8.rindkopās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas