Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (21:07) - Viens no Sudrabas partijas līderiem pamet politisko spēku, pārmetot finansēšanu "no nezināmiem avotiem"

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadītās partijas No sirds Latvijai līdzšinējais valdes loceklis, uzņēmējs Viesturs Tamužs paziņojis, ka nepiedalīsies Saeimas vēlēšanās no šī politiskā spēka saraksta, pārmetot partijas finansēšanu "no nezināmiem avotiem"."Man ir nepieņemama situācija, ka partija tiek finansēta no nezināmiem finansu avotiem, ka partijas valdē netiek sniegta nekāda informācija par šo līdzekļu izcelsmi, ka partijas būtiskie lēmumi tiek pieņemti nevis partijas valdes sēdēs, bet Ingunai Sudrabai konsultējoties ar dažādās valodās komunicējošiem, sevi par biznesmeņiem dēvējošiem iespējamiem partijas finansētājiem," norāda Tamužs paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Savukārt "partijas biedriem, kas ar godīgiem ideāliem un valstiskiem nākotnes centieniem vēl atrodas Ingunas Sudrabas partijas rindās", Tamužs novēl veiksmi politiskajā darbībā un iespējami drīz izprast "patiesos šī politiskā veidojuma spēles noteikumus".Tamužs arī izstājies no Sudrabas veidotā politiskā spēka, aģentūrai LETA apstiprināja partijā.

Partijas pārstāvis Mārtiņš Pozņaks portālam Diena.lv pastāstīja, ka Tamužs vienbalsīgi izslēgts no biedru rindām. "Partijas valdes un V.Tamuža redzējums par tālāko partijas No sirds Latvijai dalību 12. Saeimas vēlēšanās un plānoto deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu Centrālajā Vēlēšanu komisijā būtiski atšķīrās. Tamužs izvirzīja partijas valdei prasības, kuru izpildi mēģināja panākt ar nepieņemamām metodēm pārkāpjot ētikas kodeksu. Turklāt Tamužs vēl izvirzīja prasības iekļaut viņu Vidzemes vēlēšanu apgabala sarakstā ar pirmo numuru, kā arī speciāli izveidot partijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, kuru tad viņš arī ieņemtu."

Tāpēc valde nolēmusi balsot par turpmāku Tamuža palikšanu partijā. Lēmums par viņa izslēgšanu tika pieņems vienbalsīgi.

Partija No sirds Latvijai ir izveidojusi deputātu kandidātu sarakstu, lai vēlētājiem būtu iespēja balsot par profesionāliem un godīgiem kandidātiem un partija sasniegtu iespējami labāku rezultātu vēlēšanās, nevis lai tiktu apmierinātas atsevišķu personu ambīcijas - šis princips tiks stingri ievērots arī turpmāk, uzsvēra Pozņaks.

Tikmēr Tamužs aģentūrai LETA sacīja, ka šodienas partijas valdes sēde esot bijusi "pēdējais piliens", jo tajā viņš neesot varējis saņemt nevienu atbildi uz saviem jautājumiem, tāpēc viņš arī esot pieņēmis tādus lēmumus. Tamužs apstiprināja, ka bija izteicis vēlmi startēt ar pirmo numuru Vidzemes apgabalā.

Tamužs pagaidām nevienā citā politiskajā spēkā darboties neplāno.

"Ilgus gadus esot biznesā, es zinu, ka neviens tāpat vien naudu nedod. Viņi var nestāstīt, ka dod naudu 15 tūkstošus vai kopā 110 tūkstošus kādam tāpat vien 10 dienu laikā. Tā nenotiek," Tamužs atzina sarunā ar LTV Panorāmu.

Saskaņā ar Panorāmas rīcībā esošo informāciju, ar 1.numuru Rīgas vēlēšanu apgabalā kandidēs pati Sudraba, otrais numurs būs partijas valdes loceklim Andrim Priekulim, bet trešais - Jūrmalas domniekam Romānam Mežeckim. Vidzemē galvenā lokomotīve būs bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris. Zemgalē pirmais numurs ticis uzņēmējam Aivaram Meijam, Latgalē - Silvijai Šimfai, bet Kurzemē - cits Jūrmalas domes pārstāvis, kādreizējais Uzņēmumu reģistra vadītājs Ringolds Balodis.

Kā ziņots, Sudraba, komentējot strauji pieaugušos politiskā spēka ziedojumus šodien uzsvēra, ka nav iemesla apšaubīt, ka partijai No sirds Latvijai! ziedotā nauda ir pelnīta godīgā ceļā un veidā.

Viņa skaidroja, ka partijai pārsvarā ir ziedojuši "uzņēmēji un citi pietiekami turīgi ļaudis, par kuru iespējamiem personiskiem naudas uzkrājumiem īpaši brīnīties būtu lieki". Turklāt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam jāpārbauda aizdomīgie ziedojumi. "Protams, ja tiks konstatētas nelikumības no ziedotāju puses, mēs šo naudu nekavējoties atdosim atpakaļ," akcentē politiķe.

Papildināts 10.-11. rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas