Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Saeimas Aizsardzības komisijas priekšsēdētāju ievēlēts Juris Rancāns

Par Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju otrdien ievēlēts deputāts Juris Rancāns (JKP).

Rancāns darbojas arī Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijā. 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārraudzībā ir nacionālās drošības, valsts aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas joma. 

Komisijas priekšsēdētājs vienlaikus ir arī Nacionālās drošības padomes loceklis un piedalās valsts augstāko amatpersonu un institūciju vienotas darbības saskaņošanā nacionālās drošības jomā. 

Aizsardzības komisijas vadītāja amats kļuva vakants, kad Saeima kriminālvajāšanai izdeva līdzšinējo tās vadītāju deputātu Juri Jurašu (JKP). Līdz ar izdošanu kriminālvajāšanai deputāts uz attiecīgo laiku ir zaudējis tiesības balsot un piedalīties komisijas sēdēs parlamentārieša statusā.

Reizē Jurašam ir tiesības būt klāt komisijas sēdē, un politiķis otrdien izmantoja šo iespēju, apmeklējot komisijas sēdi, tomēr ne parlamentārieša statusā.

Kā ziņots, Jurašs, kurš ir arī Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, pagaidām neplāno nolikt deputāta mandātu, to viņš apliecināja aģentūrai LETA.

Jurašs izdots saistībā ar kriminālprocesu, kurā ir aizdomas, ka Jurašs izpaudis valsts noslēpumu saturošu informāciju. Pats politiķis norāda, ka izpaudis informāciju par kukuļa piedāvājumu pēc tam, kad nav sekojusi reakcija un izmeklēšana no tiesībsargājošo iestāžu puses.

Top komentāri

Krustdels
K
Šaha partija turpinās, vēl nav zināms, vai ar Juraša netikšanu komisijas vadībā, bet Rancāna nonākšanu tajā, korumpanti nebūs iešāvuši sev kājā. Cilvēks, kas spēj skaidri un noteikti izteikt savas domas, apveltīts ar skaidru prātu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas