Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Parādnieks būs premjera padomnieks demogrāfijas jautājumos

13. Saeimā neievēlētais politiķis Imants Parādnieks (NA) kļūs par premjera Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieku demogrāfijas jautājumos, lasāms pirmdienas avīzē Diena.

Ir atrasts kompromiss par demogrāfijas lietu pārraudzību. Saistībā ar to NA iepriekš uzturēja ideju par īpašo uzdevumu ministra amatu. Paredzēts, ka Parādnieks pūs premjera padomnieks, kurš arī turpmāk pārraudzīs Demogrāfijas lietu centra darbu un kura uzdevums būs koordinēt demogrāfijas lietu politiku starp ministrijām, ņemot vērā, ka ar šo jautājumu saistītas funkcijas ir dažādu ministriju pārraudzībā, avīzei Diena pastāstīja NA līderis Raivis Dzintars.

Uz jautājumu, vai šāds risinājums NA apmierina, viņš atbildēja: "Apmierināti mēs jutīsimies ar to, ka šajos ļoti sarežģītajos apstākļos ir izveidota valdība. Sāksim strādāt un tad redzēsim, cik šai valdībai ir balsu un kā veicas spert sarežģītus soļus budžeta pieņemšanā. Tad varēs domāt par tālāko."

Jau vēstīts, ka topošās koalīcijas partijas pilnībā vienojušās par valdības deklarāciju, sadarbības līgumu un fiskālās disciplīnas līgumu, žurnālistiem pirmdien sacīja Kariņš.

Par strādāšanu Kariņa valdībā pirmdien nobalsojuši 11 no 16 KPV LV frakcijas deputātiem, pavēstīja KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs. Vienbalsīgs atbalsts jaunās valdības izveidei solīts no NA frakcijas puses. Paredzams, ka tāpat nolems arī pārējo valdību veidojošo frakciju deputāti.

Trešdien iecerēts sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par valdības apstiprināšanu.

Starp topošās valdības darba prioritātēm būs finanšu sistēmas sakārtošana, drošības un tiesiskuma stiprināšana, administratīvi teritoriālā reforma, veselības aprūpes un izglītības kvalitātes un pieejamības uzlabošana, kā arī obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšana, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais valdības deklarācijas projekts.

Valdības veidošanas procesā iesaistītas piecas partijas - Jaunā Vienotība, Jaunā konservatīvā partija, KPV LV, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kā arī Attīstībai/Par!.

Top komentāri

nākotnes vārdā
n
Kāpēc šim amatam nevirza Ilmāru Mežu, kurš gan ir nevainojams ģimenes cilvēks, gan arī daudzu jauku un izglītotu bērnu tēvs, ieguvis arī doktora grādu par demogrāfijas jautājumiem Latvijā.
Apčidrinskis
A
Ar padomu sniegšanu nez vai būs līdzēts, būs vajadzīga arī praktiska darbība. Atceros kolhozu laikus- bija mākslīgās apsēklošanas tehniķis- viņš ar mopēdu apbraukāja kolhozu un, kam vajadzēja, tam ielika. Telefoni ne visās mājās bija, tāpēc pie māju iebraucamajiem ceļiem parasti bija zemē iesprausts miets. Ja pie tā bija piesieta sarkana lupatiņa, tad bija skaidrs, ka šajās mājās kāda radība meklējas, un apsēklošanas tehniķis savu mopēdu stūrēja tur, kur vajag un darīja to, kas jādara. Vai Parādnieka kungam nevajadzētu izsniegt mopēdu?
Zoja
Z
"arprāts ,kā NA raujas pie varas !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas