Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pārbaudām kandidātus: Ludmila Vorobjova (Saskaņas centrs)

Ekspertu, politiķu un lasītāju kopīgi izstrādāto politiķa standartu Dienas diskusiju vadītājs Atis Rozentāls piemēra Saeimas deputāta kandidātei Ludmilai Vorobjovai (Saskaņas centrs).

1. Motivācija
Kāpēc jūs gribat būt Saeimas deputāte? | Šodien Latvijai ir diezgan grūts laiks. Lai mainītu situāciju ekonomikā, izglītībā, sociālajā jomā, jāmaina valsts politika. Mums ļoti nopietni jādomā par mūsu bērniem, par nākotni, par tiem, kas dzīvo Latvijā. Man ir laba pieredze darbā, un es gribu to izmantot un piedalīties politiskajā procesā valstī.

2. Mērķi
Nosauciet divus konkrētus mērķus, kurus vēlaties sasniegt, esot deputāte. | Es gribētu strādāt Izglītības komisijā ar jautājumiem, kas saistīti ar profesionālo izglītību. Ļoti nopietni jādomā par to, lai visi bērni skolas vecumā apmeklētu skolu. Otrs mērķis - reģionu attīstība. Jādod iespēja cilvēkiem ar īpašām vajadzībām iegūt izglītību, arodu un atrast savu vietu dzīvē.

3. Kompetence
Kuras jūsu kompetences ļauj būt Saeimas deputātei? | Pēc augstskolas beigšanas es strādāju Vangažu arodskolā. No 2002. gada strādāju par direktora vietnieci audzināšanas darbā. No 2009. gada esmu Inčukalna novada domes deputāte.

4. Pieejamība
Kādā veidā jūs atskaitīsities par Saeimā padarīto? | Vislabākā atskaite ir tikšanās ar iedzīvotājiem. Es domāju izveidot mājaslapu, kur izvietot savas atskaites, kā arī izmantot masu medijus.

5. Rekomendācijas
Kuri trīs cilvēki, kas nav jūsu partijas biedri un radinieki, jūs varētu rekomendēt darbam Saeimā? | Vissvarīgākās rekomendācijas ir no maniem kolēģiem un bijušajiem audzēkņiem. Tā ir mana kolēģe matemātikas skolotāja Zinaīda Bodrova, sociālā dienesta darbiniece Sņežana Marina un mans bijušais audzēknis, kurš strādā kārtības policijā Tukumā, Andrejs Petrovs (viņš Dienai apstiprināja savu rekomendāciju).

6. Valoda
Kā vērtējat savas latviešu valodas zināšanas? | Runāt jebkurā valodā ir kā spēlēt vijoli, katru dienu jāmācās. Mana dzimtā valoda ir krievu valoda, un manu latviešu valodu vajag attīstīt, es to obligāti izdarīšu.

7. Skaidrība par pagātni
Jūs esat novada domes deputāte. Vai jums kādreiz kāds ir piedāvājis labumus, dāvanas par labvēlīgu balsojumu? | Nē, man nav tādas pieredzes.

8. Patriotisms
Kā esat pierādījusi, ka esat Latvijas patriote? | Par patriotismu varam runāt ilgi un skaisti un ņemt vārdus no grāmatām, bet es pateikšu tā - es strādāju Latvijā 30 gadus, mani bērni šeit ir izauguši, strādā šeit valsts labā, tāpēc man ir tiesības teikt, ka esmu valsts patriote.

9. Zināt Satversmi
Ja šīs nebūtu ārkārtas, bet parastās vēlēšanas, kad tām būtu jānotiek? | Pirmā oktobra sestdienā, un jaunās Saeimas pirmā sapulce ir novembra pirmajā otrdienā. (Atbilde ir pareiza.)

10. Sabiedrība pirmajā vietā
Ko saprotat ar jēdzienu «strādāt sabiedrības labā»? | Es esmu skolotāja, un šis darbs prasa godīgumu un atbildību. Strādāt valsts labā ir strādāt godīgi un apzinīgi un atbildēt par padarīto darbu.

Testētie deputāta kandidāti tika izlozēti 19. augustā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas