Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pārbaudām kandidātus: Normunds Ozoliņš (Tautas kontrole)

Ekspertu, politiķu un lasītāju kopīgi izstrādāto politiķa standartu Dienas diskusiju vadītājs Atis Rozentāls piemēra Saeimas deputāta kandidātam Normundam Ozoliņam (Tautas kontrole).

1. Motivācija
Kāpēc jūs gribat būt Saeimas deputāts? | Mani interesē likumu jaunrade, tā mani vienmēr ir interesējusi. Es redzu, ka ir daudz baltu plankumu, kurus vajag sakārtot. Es gribu, lai cilvēki redz un apzinās, un saprot, ka deputāta darbs ir tāds pats kā grāmatveža vai šofera darbs, kas jāizpilda uzmanīgi, ar atbildību un godprātīgi.

2. Mērķi
Nosauciet divus konkrētus mērķus, kurus vēlaties sasniegt, esot deputātam. | Lai būtu olas, no kurām būtu vistas. Olas šai gadījumā ir bērni. Bērnu pabalstus vismaz divas reizes [paaugstināt]. Lai tām vistām pēc tam būtu ko darīt un ko ēst. Ieviest progresīvo nodokli, attiecinot ne vien uz ienākuma nodokli, bet arī zemes īpašumu.

3. Kompetence
Kuras jūsu kompetences ļauj būt Saeimas deputātam? | Man ir pieredze - esmu bijis Saeimas deputāta palīgs un Rīgas domes deputāts, Revīzijas komisijas loceklis. Domāju, ka darbu pazīstu un varu to darīt.

4. Pieejamība
Kādā veidā jūs atskaitīsities par Saeimā padarīto? | Ļoti vienkārši - tikšos ar vēlētājiem un vienmēr esmu to darījis, esmu bijis atsaucīgs. Otrkārt, elektroniskās formas -draugiem.lv, kaut vai diena.lv.

5. Rekomendācijas
Kuri trīs cilvēki, kas nav jūsu partijas biedri un radinieki, jūs varētu rekomendēt darbam Saeimā? | Uldis Petrēvics, Rīgas dārzu un parku direktora vietnieks (viņš Dienai apstiprināja savu rekomendāciju); Šandors Kleins, Garkalnes novada domes deputāts; Sergejs Grigorjevs, Latvijas dzelzceļa bīstamo kravu eksperts.

6. Valoda
Kā vērtējat savas latviešu valodas zināšanas? | Teicamas, manuprāt.

7. Skaidrība par pagātni
Jūs esat bezdarbnieks. Vai varat atklāt, cik ilgi un vai bezdarbnieka pabalsts ir jūsu vienīgais iztikas avots? | Bezdarbnieka pabalsta man vairs nav, tas bija uz deviņiem mēnešiem. Esmu [bezdarbnieks] kopš brīža, kad beidzās manas pilnvaras Rīgas domes Revīzijas komisijā, varat apskatīties, kad tas bija. Iztieku no tā, ka man ir invaliditāte, pensija gan ir neliela, bet no tās arī iztieku.

8. Patriotisms
Kā esat pierādījis, ka esat Latvijas patriots? | Es esmu šeit, man ir bērni šeit, un es vēlos strādāt šeit. Manuprāt, es esmu patriots.

9. Zināt Satversmi
Pēc cik deputātu pieprasījuma ir jāieceļ parlamentārās izmeklēšanas komisijas? | To nu gan es neskatījos, godīgi sakot. Es domāju, ka es zinu Satversmi. Teikšu - desmit. (Pareizā atbilde - ne mazāk kā trešā daļa Saeimas locekļu.)

10. Sabiedrība pirmajā vietā
Ko saprotat ar jēdzienu «strādāt sabiedrības labā»? | Ja Saeimas deputātam, tad - nekad neaizmirst, ka darba devējs ir Latvijas tauta. Strādāt pats par sevi nozīmē - darīt kaut ko tā labā, kā labā tu strādā. Citi saka - nodot asinis vai piedalīties Dziesmu svētkos. Es esmu nodevis asinis un piedalījies Dziesmu svētkos, vairāk gan kā skatītājs.

Testētie deputāta kandidāti tika izlozēti 19. augustā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas