Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pārbaudām kandidātus: Viktors Paškovs (SC) atsakās atbildēt uz jautājumiem klātienē

Saeimas deputāta kandidāts **Viktors Paškovs atteicās atbildēt uz Dienas jautājumiem klātienē, atsūtot atbildes elektroniski. Tādēļ nevarējām uzdot divus jautājumus, kuri katram kandidātam ir individuāli.**

1.Motivācija
Kāpēc jūs gribat būt Saeimas deputāts? | Vairākus gadus ar biedrības Gods, taisnīgums, likumība valdes priekšsēdētāja Jāņa Ādamsona un vairāk nekā 120 biedru atbalstu es cenšos atrisināt daudzas valstī aktuālas problēmas no sabiedriskas organizācijas pozīcijām. Diemžēl pagaidām tas nav izdevies. Tāpēc es izvirzīju savu kandidatūru uz 11. Saeimu, lai risinātu šos jautājumus, izmantojot deputāta iespējas.

2. Mērķi
Nosauciet divus konkrētus mērķus, kurus vēlaties sasniegt, esot deputāts. | Mans galvenais mērķis ir veikt visas likumā atļautās darbības Latvijas Saeimā, kas vērstas uz goda, taisnīguma un likumības principu ieviešanu ikdienas dzīvē. Pirmkārt, mainīt dažus Valsts policijas tiesību aktus, kas regulē tās darbību, lai uzlabotu policijas darba kvalitāti. Otrais mērķis: dabasgāzes cenas samazināšana. Man ir priekšlikums Rīgas domei un valstij izskatīt iespēju izveidot pašvaldības struktūru, lai iegādātos dabasgāzi no Krievijas Gazprom bez a/s Latvijas gāze starpniecības.

3. Kompetence
Kuras jūsu kompetences ļauj būt Saeimas deputātam? | Es gribētu strādāt ar iekšlietu problēmām, drošības un korupcijas novēršanas komitejā, jo man ir divas augstākās izglītības - tehniskā un juridiskā. Agrāk arī pats gandrīz 10 gadus esmu strādājis Iekšlietu ministrijā.

4. Pieejamība
Kādā veidā jūs atskaitīsities par Saeimā padarīto? | Ir daudz veidu, kā ziņot vēlētājiem par Saeimas darbību, tomēr, pēc manām domām, vislabākās metodes ir personīga tikšanās ar vēlētājiem, kontaktēšanās caur savu mājaslapu internetā, rakstīt un sniegt intervijas laikrakstiem un televīzijā.

5. Rekomendācijas
Kuri trīs cilvēki, kas nav jūsu partijas biedri un radinieki, jūs varētu rekomendēt darbam Saeimā? | Uz 11. Saeimu mani rekomendē biedrības Gods, taisnīgums, likumība valdes locekļi: Valdemārs Bauers, Valerija Kaņepe un Armands Kališuks.

6. Valoda 
Kā vērtējat savas latviešu valodas zināšanas? | Savā anketā es rakstīju, ka latviešu valodu pārvaldu brīvi, bet ir arī trūkumi. Es cenšos uzlabot savu latviešu valodas prasmi. Mani senči ir dzīvojuši Latvijā kopš XIX gadsimta. Mana vecmāmiņa ir dzimusi Rēzeknē 1906. gadā, tika represēta un izsūtīta uz Sibīriju, kur piedzima mans tēvs. Latvijā viņi atgriezās pēc kara. Sibīrijā manam tēvam nebija iespēju runāt latviski un latviešu valodas zināšanas zuda. Tāpēc tagad es pats mācos latviešu valodu un katru dienu lasu latviešu literatūru. Pēdējā grāmata, kuru izlasīju ir Viļa Lāča Zvejnieka dēls.

7. Skaidrība par pagātni
Šo jautājumu nebija iespējams uzdot.

8. Patriotisms
Kā esat pierādījis, ka esat Latvijas patriots? | Mans viedoklis ir, ka Latvijas patriots ir Latvijas iedzīvotājs, kas dzimis Latvijā un ikdienas dzīvē nevis vārdos, bet gan darbos to pierāda. Cilvēks, kas ciena savu valsti un ievēro likumus.

9. Zināt Satversmi
Šo jautājumu nebija iespējams uzdot.

10. Sabiedrība pirmajā vietā
Ko saprotat ar jēdzienu «strādāt sabiedrības labā»? | Manuprāt, strādāt sabiedrības labā, ir īstenot dzīvē un Latvijas Saeimā goda, taisnīguma un likumības principus. Balsojot par tiesību aktiem, jādomā ne par savām interesēm, bet gan par Latvijas iedzīvotāju labklājības paaugstināšanu.

Testētie deputāta kandidāti tika izlozēti 19. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas