Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Partija Progresīvie vēlēšanās kandidēs četrās pašvaldībās

Pirms neilga laika dibinātā partija Progresīvie pieteikusi vēlēšanu sarakstus četrās pašvaldībās - Jūrmalā, kā arī Ķeguma, Aizputes un Mārupes novados, vēsta partijas pārstāvis Mārtiņš Kossovičs.

Progresīvo deputātu kandidāti iestājas par sociāli atbildīgu politiku, par Ziemeļvalstu labklājības modeļa ieviešanu Latvijā, kurā tiek īstenota politika, kuras pamatā ir solidāras attiecības starp visiem sabiedrības locekļiem.

Jūrmalas pilsētas sarakstu vadīt ir uzņēmies Māris Indulis Graudiņš, kurš ir absolvējis Čikāgas Universitātes Starptautisko attiecību doktarantūru. Pašlaik Graudiņš ir Stokholmas Ekonomiskās augstskolas vieslektors. Progresīvie ir izveidojuši spēcīgu komandu kā pretstatu pašreizējai Jūrmalas angažētajai politiskajai – biznesa elitei. Partija apņemas būt neiecietīga pret personā, ko tur aizdomās par koruptīviem darījumiem vai citiem smagiem noziegumiem, nekavējoties pārtraucot to pilnvaras uz izmeklēšanas laiku.

"Mēs uzsāksim regulāru un sistemātisku domes un tai pakļauto iestāžu, tostarp būvvaldes, darba izvērtēšanu, veidosim vienkāršāku un pārskatāmāku dokumentu apriti. Atjaunosim iedzīvotāju konsultatīvās padomes darbu," solījis Graudiņš. Tāpat Progresīvie Jūrmalā īpašu vērību apņemas pievērst līdzcilvēkiem, atbalstīt sociālo uzņēmējdarbību, mazināt komunālo maksājumu slogu, it īpaši ģimenēm ar bērniem, palielināt atbalstu veciem ļaudīm, kā arī pilnveidot citus sociālos pakalpojumus, un īpašu vērību piešķirot vides jautājumiem.

Ķeguma novada pašvaldību vēlēšanās pirmoreiz sevi pieteiks politikā jaunu cilvēku komanda Zanes Paegles un Annas Duncītes-Ofmanes vadībā. Jau ilgu laiku Progresīvo kandidāti Ķeguma novadā bija sociāli aktīvi un ir apņēmušies padarīt novada pārvaldību caurspīdīgu, godīgu un saprotamu, Ķeguma novadā īpašu vērību pievēršot izglītības un kultūras virzieniem, piemēram, aktivizējot interešu izglītības pulciņu attīstību visiem novada bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Tāpat atbilstoši mūsdienu prasībām tiks beidzot sakārtota Sporta centra, Mūzikas un mākslas skolas filiāles pilnveidošana.

Aizputes novadā gados jaunie Progresīvo deputātu kandidāti Mārtiņš Grundmanis, Mārtiņš Sants, Pēteris Brīniņš un citi ir izveidojuši vēlēšanu sarakstu, apņemoties Aizputes novadā īpašu vērību veltīt novadnieku sociālajai drošībai un labklājībai, videi, tūrismam un kultūras politikai.

Savukārt Mārupes novadā partijas Progresīvie piepulcējušies vairāki Mārupes aktīvisti no Latvijas Zaļās partija, lai arī tās vadība iesniegusi apvienoto sarakstu ar pašreizējo Mārupes pašvaldības vadītāju priekšgalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas