Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Partiju reitinga augšgalā atgriezusies JV

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) oktobrī zaudējusi populārākās partijas statusu un aizvadītajā mēnesī partiju reitinga līderpozīcijā atgriezusies Jaunā vienotība (JV), atsaucoties uz pētījumu aģentūras SKDS veikto aptauju, otrdien vēsta Latvijas Televīzija.

Pēc LTV pasūtījuma veidotie partiju reitingi rāda, ka gandrīz trešdaļa aptaujāto nezinātu, par ko balsot, ja Saeimas vēlēšanas notiktu rīt, bet gandrīz 13% teikuši, ka vēlēšanās nepiedalītos.

No partijām lielākais atbalsts - 9,5% - ir JV, kas ir pieaugums, salīdzinot ar septembri, kad par to būtu balsojuši 7,7% aptaujāto.

Atbalsts pieaudzis arī otrajā vietā esošajai ZZS - šim spēkam oktobrī lojalitāti pauduši 8,7% vēlētāju, bet septembrī tie bija 8,3%. Trešajā vietā un arī ar kāpumu ir Nacionālā apvienība (NA), kurai atbalstu pauduši 7,1% aptaujāto, bet septembrī tie bija 6,3%.

Tad ar nelielu kritumu seko opozīcijā esošā partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - 6,9% potenciālo vēlētāju balsu. Septembrī par šo partiju savu balsi atdot bija gatavi 7,1% vēlētāju.

"Stabilitātei!" oktobrī bijis 5,4% atbalsts un neliels pieaugums, salīdzinot ar septembri, kad par to būtu gatavi balsot 5% vēlētāju. Nemainīgi - 5% - balsu aptauja sola "Apvienotajam sarakstam" (AS).

No partijām, kas patlaban nav pārstāvētas Saeimā, "Saskaņai" oktobrī ir neliels atbalsta kritums - 3%, bet septembrī to atbalstīja 3,3%. Partiju "Suverēnā vara" atbalsta 1,5% vēlētāju, tikpat daudz atbalstītāju ir "Jaunai konservatīvai partijai". Par Latvijas Krievu savienības un Centra partijas apvienību "Pamats LV" balsi atdot gatavi 1,4%, savukārt "Kustību "Par!"" kā savu favorītu izraudzītos 1,3% aptaujāto, "Latvijas attīstībai" - 1,2%, bet kādreizējo "Katram un katrai", kas tagad kļuvusi par "Platforma 21", - 0,5% aptaujāto.

Pārrēķinot aptaujas datus iespējamā vēlēšanu iznākumā un ņemot vērā arī vēlētāju apņēmību balsot, līdera pozīcijās joprojām būtu JV, tad ZZS un NA. 5% barjeru pārvarētu arī LPV, "Progresīvie", "Stabilitātei!" un AS. Taču tikai pusprocentu zem 5% barjeras būtu "Saskaņa". Pārējām partijām pagaidām iekļūšanai Saeimā vēlētāju atbalsta nepietiktu.

Aptaujā visos Latvijas reģionos tika izvaicāti 1793 Latvijas pilsoņi tiešās sarunās, kā arī internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas