Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Partiju reitingā lielākais kritums JV, bet tā joprojām saglabā līderpozīciju

Politisko partiju reitingā martā lielāko kritumu piedzīvojusi Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pārstāvētā Jaunā vienotība (JV), taču tā aizvien saglabā līderpozīciju, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījumā veiktās pētījumu centra SKDS aptaujas dati.

Uz jautājumu, par ko balsotu, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, martā 9,3% respondentu atbildējuši, ka savu balsi atdotu JV. Februārī mērījumi netika veikti, taču, salīdzinot ar janvāri, premjera partijas reitings martā ir samazinājies par 3,4 procentpunktiem.

Kopš janvāra piecu populārāko partiju vidū vietu sadalījums nav mainījies.

JV cieši seko opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība ar 9,1% respondentu atbalstu, kas ir par 1,5 procentpunktiem mazāk nekā janvārī.

Trešajā vietā reitingā palikuši "Progresīvie" ar 7,1% atbalstu, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā janvārī. Ceturtajā vietā ir "Apvienotais saraksts" ar 6,2%, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā janvārī, bet piektajā vietā ir "Nacionālā apvienība" ar 6,1%, kas arī ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā gada sākumā.

Tālāk partiju reitingā gan ir izmaiņas. Piemēram, Aināra Šlesera vadītā "Latvija pirmajā vietā" ir pacēlusies uz sesto vietu un aiz sevis atstājusi Alekseja Rosļikova vadīto partiju "Stabilitātei!". Taču, kopumā vērtējot, izmaiņas reitingos ir nelielas.

Ja vēlētāji balsotu, kā pauduši aptaujā, tad 5% barjeru pārvarētu un Saeimā iekļūtu septiņas partijas - tās pašas, kuras patlaban ir pārstāvētas parlamentā, vēstīja LTV, atsaucoties uz martā veikto SKDS aptauju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas