Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Partiju viedokļi: Kā valstij rīkoties, redzot, ka pieaug parādnieku skaits par siltumu?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ha
h
ļaunprātīgie nemaksātāji vienmēr ir bijuši, taču situācija saasinājās tieši pēc algu "konsolidācijas", par tiem pašvaldību pabalstiem ir zirgiem jāsmejās, ienākumu līmenis šāda pabalsta saņemšanai noteikts tik mazs, ka cilvēks samaksājis komunālos ar 200 Ls algu spiests badoties un skrandās staigāt, bet viņam pat tāds pabalsts nepienākās, vainīga valsts, kas atdeva tarifu noteikšanu kaut kādam tur regulatoram, rezultātā visiem nogrieza algas bet siltumu piegādājošie uzņēmumi nemaz nerūpējās par savu izdevumu samazināšanu, pēdējais gājiens bija ar nodokļa paaugstināšanu elektrībai, tagad mazo algu saņēmēji nodrošina ieņēmumus visam latvenergo aparātam trekno gadu līmenī
lux
l
Elementāri. Individuālos siltuma skaitītājus. Kāpēc citiem jācieš, ja kāda Maņa , kāds Vaņa vai Fedja naudu nodzer, nevis maksā par pakalpojumiem. Tas, ka SC sola naudu šādiem preteklīšīem, ir pilnīgi saprotams. Viņu interesēs ir vēl vairāk lumpenizēt okupantu un masveida rusifikācijas ceļā iebraukušos un viņu pēctečus, lai vēl vieglāk ar viņiem varētu manipulēt Kreivijai vajadzīgajā virzienā
visus atpakaļ
v
uz dzimto čangaliju rakt zemi, arī voldi, ļiļku, skrūdžu...
Pēc
P
apsaimniekotāja informācijas mūsu mājai katrs trešais iedzīvotājs ir parādnieks. Kādas ir maksātāju izredzes.
Jebkuram
J
premjera kandidātam būtu nepieciešams skaidrs redzējums komunālās saimniecības sakārtošanai. Tālāk jau vairs nav kur. Jāredz visefektīvākais ceļš. Kā prioritātei jābūt iedzīvotāju elementāru pamatprasību nodrošināšanai. Mūsu klimatiskajos apstākļos bez apkures nav iespējams izdzīvot. Ir jābūt prāta vētrai, ekspertu slēdzieniem, konkrētai rīcībai.
Dr.xy
D
Pirmkart, energija iedzivotajiem ir jasanem bez Rigas domes ( SC) starpniecibas,tiesi no piegadatajiem.Tas samazinas energijas cenu,jo atkritis "apsaimniekotaju" uzliktais uzcenojums,kuru vini izmanto savu partijas biedru algam. Jalikvide tads SC monstrs ka Rigas namu parvaldnieks.Otrkart,katra dzivokli ir jabut skaititajam,un iespeja katram siltumu regulet pec savas vajadzibas.Treskart, siltuma piegades gada summa ir jasadala uz visu gadu vienadi,neskirojot vasaras un ziemas menesus.
Kam
K
ir jānotiek, lai šai bezdarbībai un bezatbildībai pieliktu punktu? Bail domāt par sekām, kādas var notikt ar iedzīvotāju pašdarbībā apsildītām mājām.
Interesanti,
I
ka šodien notiks seminārs "Mūžam vesels" Veselības inspekcijā, bet starp daudzajām tēmām ne ar pušplēstu vārdu nav minēta problēma par auksto un drēgno dzīvokļu iespaidu uz iedzīvotāju veselību. Būtu ļoti svētīgi uzzināt, vai tad, ja tiek ignorētas iedzīvotāju pamatprasības uz siltu dzīvokli, vai šādam semināram vispār ir jēga. Pacientu ombuds arī ņems savu dalību. Ēdīsim veselīgi, vingrosim un salsim ziemā savos dzīvokļos? Par prioritātēm padomāsim beidzot.
Tas
T
ka partiju pārstāvji nav gatavi sniegt konkrētus slēdzienus par komunālās saimniecības problēmām, liecina, ka nevienu tas tā īsti nav uztraucis. Bezpalīdzība. Viena vienīga pašplūsme no gada gadā nobriedinājusi un saasinājusi līdz 42 miljoniem parādu, un arī tas (!) nav pamodinājis ne pašvaldību vadītājus, ne partiju pārstāvjus uz aktīvu un pārdomātu rīcību. Protams, tiem, kas dzīvo privātmājās ar suverēnu apkuri, šādas problēmas nepastāv. Bet tāds nu ir mūsu mantojums no padomijas, ka daudzdzīvokļu mājās dzīvo lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju, līdz ar to 40% iedzīvotāju nespēju norēķināties par siltumu nevar ignorēt. Tā ir elementāra dzīves pamatprasību neievērošana. Kā vērtēt no tieslietu ekspertu puses goprātīga maksātāja situāciju, kad par samaksātiem pakalpojumiem Rīgas Siltums sūta vēstules ar draudiem, ka māja netiks pieslēgta apkurei parādu dēļ. Tas jau līdzinās psiholoģiskam teroram. Ir nepieciešami ekspertu skaidrojumi par izveidojušos situāciju.
Ha=ha
H
Augstie kungi, t.s. vēlēšanās kandidējošo politisko spēku pārstāvji! Ir teiciens, ka no plika cāļa vairs nav ko noplūkt! Spalvu (naudas) tautai nav! Viss! Basta! Gudro vai negudro! Nav ne spalvas, ne naudas, un viss! Ir teiciens, ka parāds nav brālis. Kāpēc tiem, kam PATREIZ ir iespēja apsildīt savus dzīvokļus ar krāsns apkuri, un kas PATREIZ nevar atļauties pirkt RS dārgo piespiedpakalpojumu nav PATREIZ dota iespēja atteikties no tā, kas nav pa kabatai! Kāpēc ir piespiedus kārtā jākļūst par parādnieku? (par individuālo skaitītāju utopisko ideju PATREIZ nav runa, jo to pat pie Go-rizonta PATREIZ neredz!)
Atrisināsim beidzot šo problēmu!
A
Cienījamie Zatlera,Bērziņa,Vējoņa,Cilinska,Zariņa un Ašeradena kungi! Tas taču ir tik vienkārši! Kad beidzot visi šie dzīvokļi tiks aprīkoti ar alokatoriem?
VĒLĒTĀJA JAUTĀJUMS VIENOTĪBAI:
V
Gaidīsim,kāmēr pašnoregulēsies arī dzīvokļu alokatoru problēma?
Lasītājs
L
Laikraksts"Diena" varētu sniegt saviem lasītājiem kaut nelielu informāciju par dzīvokļu alokatoru uzstādīšanu un maksas iekasēšanu par siltumu citās ES valstīs!
Kā to saprast?
K
Un kuri,ZRP, tad ir tie,kas vēl nekaunīgāk,jau divdesmit gadus negrib aprīkot centrālapkurei pieslegto namu dzīvokļus ar alokatoriem un termoventiļiem? Kāpēc tad,ZRP,ar skaitītājiem dzīvokļus ir jāaprīko Latvenergo un Latvijas gāzei,bet,piemēram,Rīgas siltums to var nedarīt? Varbūt paskaidrosiet to arī mums,vēlētājiem?????!
Cik ilgi vēl vilcināsim?
C
Vai gaidīsim vēl divdesmit gadus uz dzīvokļu aprīkošanu ar alokatoriem(kuru uzstādīšanai nav nepieciešama pat namu siltumsistēmas pārbūve!)) un 1991.gada iztikas minimuma pārskatīšanu? Nemeklēsim atkal vainīgos starp pensionāriem un imvalīdiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas