Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pastars par Bērziņa padomnieku izvēlēts viņa zināšanu konstitucionālajās tiesībās dēļ

Saeimas Juridiskā biroja juridiskais padomnieks Edgars Pastars par jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa (ZZS) likumdošanas padomnieku ir izvēlēts viņa labo zināšanu dēļ konstitucionālo tiesību jomā, pavēstīja topošais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs un pašreizējais Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze (ZZS).

Daudze norādīja, ka tika ņemta vērā viņa pieredze un fakts, ka Pastars ir viens no labākajiem Saeimas juridiskajiem speciālistiem.

Prezidenta komanda vēl tiek veidota un pārējie vārdi un uzvārdi tiks saukti tikai tad, kad būs pilnīga pārliecība, ka "tieši tas cilvēks būs tieši tajā vietā", skaidroja topošais kancelejas vadītājs.

Savukārt pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera likumdošanas padommniece Sandra Sondora-Kukule nekomentēja, vai turpinās darboties Bērziņa komandā, sīkāku informāciju solot sniegt, tuvojoties 8.jūlijam. Viņa pozitīvi novērtēja Pastaru, ar kuru pati ir sadarbojusies, lai nodrošinātu prezidenta likumdošanas funkcijas sadarbībā ar Saeimu.

Sondora-Kukule uzsvēra, ka citiem cilvēkiem, nevis viņai, būtu jāsniedz vērtējums par paveikto, desmit gadus strādājot par Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Valsts prezidenta Valda Zatlera likumdošanas padomnieci. Tomēr, jautāta vēlreiz, viņa skaidroja, ka Vīķes-Freibergas prezidentūras laikā ir bijušas situācijas, kad pirmo reizi šīs institūcijas darbības laikā tika iedarbināti Satversmes panti, kuri līdz tam netika lietoti.

Kā ziņots, 2007.gada pirmajā pusē Vīķe-Freiberga izmantoja Satversmes 72.pantā paredzētās tiesības un nodeva Saeimas pieņemtos ar valsts drošību saistītos likumprojektus izskatīšanai tautai referendumā.

Likumdošanas padomniece atzina, ka tā viņai ir bijusi laba pieredze konstitucinālo tiesību jomā un ka šos gadījumus nākotnē varētu apskatīt minētās tiesību jomas teorijā un praksē.

Savukārt Zatlera pilnvaru laikā nozīmīgākie jautājumi bija iesniegtie grozījumi Satversmē un likumdošanas iniciatīvas. Abi prezidenti ļoti aktīvi izmantojuši prezidenta "veto" tiesības jeb pilnvaras Saeimas apstiprināto likumprojektu atdot otrreizējai izskatīšanai parlamentā - tas ticis darīts aktīvāk un kvalitatīvāk nekā iepriekšējo Latvijas prezidentu darbības laikā.

Jau ziņots, ka, Bērziņam stājoties Valsts prezidenta amatā, darbu turpinās pašreizējais Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Raimonds Rožkalns un padomnieks vēstures jautājumos Antonijs Zunda. Kancelejas vadītāja vietnieks arī turpmāk būs Ēriks Ozols, tādējādi nodrošinot kancelejas administratīvā darba pēctecību.

Kā ziņots, Bērziņš zvērestu par stāšanos valsts augstākās amatpersonas amatā nodos 8.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas