Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pašvaldības cer apgūt ES fondu līdzekļus 170 miljonu latu apmērā

Reģionālās attīstības sekmēšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) līdz šim ir apstiprinājusi Eiropas Savienības fondu projektus par gandrīz 170 miljoniem latu, portālu Diena.lv informēja VARAM pārstāve Linda Tilta.

Vislielākā pašvaldību aktivitāte pēdējā pusgada laikā vērojama ERAF līdzfinansētās aktivitātes „Nacionālas un reģionālās nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros.

Aktivitātes ietvaros noslēgtas 59 vienošanās par projektu īstenošanu 138,2 miljonu latu apmērā, kas veido 77,7% no pieejamā ERAF finansējuma šim mērķim. “Pašvaldības, īstenojot šos ES projektus, ne tikai sekmēs savas teritorijas līdzsvarotu attīstību, bet arī nodrošinās labvēlīgu vidi investīciju piesaistei un uzņēmējdarbības attīstīšanai,” norādīja L.Tilta.

Vienlaikus turpinās arī ERAF līdzfinansēto pirmskolas izglītības iestāžu un alternatīvās aprūpes infrastruktūras attīstības projektu ieviešana. Līdz šim ir noslēgti 64 līgumi 23 miljonu latu apmērā, kas veido 91,38% no pieejamā ERAF finansējuma šim mērķim.

Kopumā ir uzceltas vai paplašinātas 12 pirmsskolas izglītības iestādes, savukārt 22 izglītības iestādes ir renovētas vai labiekārtotas. Īstenojot projektus, tika radītas 1167 jaunas vietas bērniem pirmsskolas izglītības iestādēs, atbalstīti 11 alternatīvās aprūpes centri un vairāk kā 4 000 personām sniegta iespēja saņemt alternatīvās aprūpes pakalpojumus.

“Ar VARAM atbalstu tika uzsākta kvalificētu speciālistu piesaiste pašvaldībām un plānošanas reģioniem, kā arī tika sekmēts kvalitatīva attīstības plānošanas process, veidojot ciešu sasaisti starp plānošanas reģionu un pašvaldību attīstības programmām un budžetiem,” par aktivitātēm klāstīja L.Tilta. Kopumā ir apstiprināti 185 projekti 4,8 miljonu latu apmērā no ESF līdzfinansējuma, kas veido 94% no kopējā pieejamā ESF finansējuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas