Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pašvaldības neparaksta domstarpību un vienošanās protokolu ar valdību

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) dome piektdien nobalsoja pret Ministru Kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības 2009.gada domstarpību un vienošanās protokola parakstīšanu. Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, pret kura pilnvarām parakstīt protokolu dome nobalsoja, Dienai atzina, ka šis ir otrais šāds gadījums atjaunotās Latvijas neatkarības gados — pirmo reizi pašvaldības nevienojās ar valdību 90.

gados Andra Šķēles valdības laikā. Iesniedzot valsts budžeta projektu Saeimā, valdībai tam ir jāpievieno protokols ar LPS.Finanšu ministrs Einars Repše (JL) Dienai atzina, ka «šis ir nepārprotams signāls un pašvaldības var saprast». E.Repše, kas piedalījās domes sēdē, un A.Jaunsleinis Dienai uzsvēra, ka abas puses turpinās sarunas, līdz atradīs kādu kompromisu. Valdība nekavēšot budžeta grozījumu iesniegšanu Saeimā, tam pievienojot informāciju, ka vienošanās ar pašvaldībām nav parakstīta un sarunas tiek turpinātas.

Abu pušu domstarpības bija vairākās protokola sadaļās — arī par to, ka pašvaldībām ir nodota pirmsskolas iestāžu pedagogu finansēšanas funkcijas, nedodot līdzi finansējumu tās veikšanai, kas ir 22 miljoni latu. Ogres novada mērs Edvīns Bartkevičs norādīja, ka valsts birokrātiskā sistēma liedz apgūt arī Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) atgādināja, ka pašvaldībām joprojām nav skaidrs, ko teikt skolotājiem, kas viņus sagaida 1.septembrī. Pagastu apvienības priekšsēdis Aleksandrs Lielmežs sacīja, ka šī esot pirmā reize, kad uz LPS domes sēdi, kurā tiek lemts par protokolu ar valdību, neierodas premjers. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) bija deleģējis sevi pārstāvēt finanšu ministram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas