Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pašvaldību vēlēšanās no JV saraksta startēs arī NMPD vadītāja Cipule un rakstniece Ikstena

Gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās šī gada vasarā partiju apvienībā Jaunā vienotība (JV) startēs arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule un rakstniece Nora Ikstena, noprotams no JV politiķa, premjera Krišjāņa Kariņa paustā sestdien notiekošajā partijas Vienotība domes un apvienības Jaunā vienotība kopsēdē.

JV gaidāmajās vēlēšanās gatavojas startēt vismaz 29 jaunajos novados un piecās lielajās pilsētās - Jelgavā, Liepājā, Jūrmalā, Ventspilī un Rēzeknē. Tāpat apvienība un tās partneri startēs tādās pilsētās kā Valmiera, Tukums, Kuldīga un Jēkabpils. "Faktiski startēsim visur," sacīja Kariņš.

Viņš izteica atzinīgus vārdus JV reģionu nodaļām, kuras piesaistījušas jaunus spēkus, kas JV sarakstus, pēc Kariņa paustā, padarīs labākus.

Kariņš pieminēja sarakstu līderus vairākās pilsētās. Ogrē tā būs Dace Kļaviņa, Aizkrauklē - Aigars Lukss, Talsos - Māris Rozenbergs, bet Siguldā - Aivars Garančs.

"Šie ir cilvēki, kuri gatavi ne tikai piedalīties, bet arī startēt. Gatavi uzņemties atbildību," uzsvēra Kariņš.

Vienlaikus viņš izcēla vairākus jaunpienācējus, kuri no JV sarakstiem startēs gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, norādot, ka veidojas "tāda kā zvaigžņu komanda".

Bez Cipules no JV saraksta vēlēšanās gatavojas startēt arī rakstniece Nora Ikstena, basketbola treneris Igors Miglinieks, uzņēmējs Juris Žagars, bijušais olimpietis, bobslejists Jānis Ķipurs, taku skrējiena Stirnu buks aizsācējs Rimants Liepiņš un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Kā pēc kopsēdes žurnālistiem pastāstīja Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kapmpars, Cipule startēs vēlēšanās jaunajā apvienotajā Ogres novadā. Pašvaldību deputātiem nav jāpamet līdzšinējā nodarbošanās, ja vien viņi neuzņemas pienākumus domes vadībā.

Cipule vēlāk sociālajos tīklos skaidroja, ka viņai darbs NMPD joprojām paliek veids, kā viņa apliecina sevi savai valstij un Latvijas cilvēkiem.

"Izvēle darīt vairāk savam novadam, kurā dzīvoja mani senči un dzīvo mana ģimene, ir tas, kā gribu apliecināt mīlestību pret savu zemi. Būt sabiedriski aktīvam ir tikums, kas mums vēl daudz jāmācās," uzsvēra NMPD vadītāja.

Kariņš uzskata, ka JV sauklis gaidāmajām vēlēšanām - "Ikviens ir svarīgs" - raksturo to, kā JV cenšas strādāt. "Mēs kā politiķi neuzskatām, ka mēs jebkādā veidā būtu labāki par citiem. Varbūt mums ir reizēm nedaudz vairāk atbildības kā vienam otram, bet mēs saprotam, ka ikviens mūsu valsts iedzīvotājs ir svarīgs. Nevar būt tādi, kas ir priekšā, tādi, kas ir aizmugurē," teica politiķis.

Pašvaldību vēlēšanas plānotas šā gada jūnija pirmajā sestdienā, un domes tiks ievēlētas 41 pašvaldībā - sešās valstspilsētās un 35 novados. Rīgā pašvaldību vēlēšanas jau ir notikušas.

Papildināta visa ziņa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas