Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Paver iespēju iegrožot administratorus

Tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) ceturtdien sarīkotās preses konferences dalībnieki šo dienu, kad Saeima ar 72 deputātu balsīm pieņēma grozījumus Maksātnespējas likumā, nosauca par vēsturisku. Vairākus gadus ilga centieni padarīt stingrāku maksātnespējas procesa uzraudzību, kam tagad esot dota zaļā gaisma.

Mērķis ir no nākamā gada nostiprināt Maksātnespējas administrācijas kapacitāti, paplašinot tās funkcijas – šai valsts institūcijai ir arī atjaunotas tiesības veikt maksātnespējas administratoru eksamināciju. Līdz šim viņu sertificēšana bija Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas kompetencē.

"Ir iestājies jauns laikmets šajā jomā, jo valsts atbildība par maksātnespējas procesu un tiesiskās aizsardzības procesu būs daudz lielāka," sacīja Rasnačs. Tiesiskās aizsardzības procesā kreditori tā uzraudzībai varēs piesaistīt ne tikai administratorus, bet arī zvērinātus advokātus, zvērinātus tiesu izpildītājus un citu reglamentēto profesiju pārstāvjus. Tas viešot cerības, ka finanšu grūtībās nonākušie uzņēmumi netikšot novesti līdz bankrotam, bet tiks darīts viss, lai to darbību atjaunotu, sacīja ministrs.

Jau kopš pavasara Maksātnespējas administrāciju vada pienākumu izpildītāja Baiba Banga, kura preses konferencē minēja būtiskākos reformas pasākumus. Tā paredz vienu reizi divos gados veikt maksātnespējas administratoru eksamināciju, pārliecinoties arī par viņu nevainojamo reputāciju. Ir plānots ieviest arī administratoru disciplināratbildību, izveidojot divas jaunas institūcijas – eksaminācijas komisiju un disciplinārlietu komisiju. Gandarījumu par to, ka no nākamā gada "administratori tiks iegrožoti un viņu uzraudzību nodrošinās valsts", preses konferencē izteica arī Ārvalstu investoru padomes pārstāve Ilze Znotiņa.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet piektdienas, 23. decembra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas