Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
KPV LV nekad neietu valdībā, ja Valsts prezidents to veidot būtu uzaicinājis Arti Pabriku (no labās), norāda Aldis Gobzems

Pēc Bordāna nominēšanas Gobzems asi kritizē Pabriku

Apvienības Attīstībai/Par! (A/P!) izvirzītais premjera kandidāts Artis Pabriks "raksturo veco politiku, tāpēc KPV LV nekādos apstākļos neietu viņa vadītajā valdībā,"žurnālistiem pēc tam, kad Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdību sastādīt aicināja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Jāni Bordānu, atzina KPV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems, vienlaikus paužot atbalstu Bordāna valdībai.

Gobzems asi kritizēja Pabriku, kas arī izraisīja vārdu apmaiņu starp politiķiem. Gobzems akcentēja, ka KPV LV nāca politikā ar solījumu ieviest jaunās vēsmas, nevis turpināt iesākto.

"Mūsu viedoklis ir tāds, ka A/P! vakar turpināja veco politiku, turklāt laužot solījumu par sarkanām līnijām," teica Gobzems, komentējot pirmo 13.Saeimas sēdi.

Gobzems klāstīja, ka Pabriks politikā ienāca kopā ar Andri Šķēli, tāpēc viņš raksturo veco politiku, kas saistīta ar jautājumiem, ar kuriem KPV LV vēlējusies cīnīties - OIK, azartspēles un ātrie kredīti. Ja prezidents būtu nominējis Pabriku, tad KPV LV nekādos apstākļos neietu viņa vadītajā valdībā, akcentēja Gobzems.

Par darbu vienā koalīcijā ar A/P! Gobzems vairs nebija tik kategorisks, norādot, ka Bordānam jāveido valdība, tātad jārisina jautājums arī par koalīciju.

"Es nedomāju, ka varu īsā formātā atbildēt uz visiem nepamatotiem apmelojumiem manā vai partiju apvienības virzienā," sacīja Pabriks. Viņš pauda cerību, ka Bordāns ņems vērā šo situāciju.

Tomēr pēc Pabrika domām, ir grūti runāt par "ideālo saskaņu sarunās, ja pirmajās minūtēs iespējamie koalīcijas partneri tevi apmelo".

Vienlaikus Pabriks akcentēja, ka A/P! ir pragmatisks politiskais spēks un nepamatotiem apmelojumiem valsts interešu labā var pārkāpt pāri.

Savukārt Bordāna vērtējumā politiķu teiktais nemaina viņa pārliecību, ka viņam izdosies izveidot valdību.

Kā ziņots, Valsts prezidents valdības veidošanu nolēmis uzticēt Bordānam. Politiķi pagaidām nav vienojušies par topošo valdību un pat koalīcijas sastāvu. Valdības veidošanas sarunās ir iesaistīti seši politiskie spēki - JKP, KPV LV, Attīstībai/Par!, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība, kā arī Jaunā Vienotība.

Top komentāri

Nešaubīgi
N
Jā, par pragmatismu tur Pabrikovs ir speciālists. Latvijas partiju staigulis nr. 1. Nekādu principu, nekādas morāles, tikai vara un sile. Pragmatisms 88. Līmenis! Un viņa OIK darboņu brigāde cienīga sava barveža.
Jāzeps
J
Ko var vēleties ?32 vietas saeimā velas likvidet OIK uzreiz bet 45 vietas vēlas OIK peec maksimuma paildzināt:(Ta ka nekāda valdība nesanāks abos gadījumos ,visu noteiks Saskaņa!!!
ļuļa
ļ
a ko gobzems nepareizu pateica? kur apmelojumi? pabriks ko, nav jau 100 gadus politikā, un nestaigā no vienas partijas uz otru atkarībā no izdevīguma? un jā, PAR esot pragmatiska partija un pārkāpšot apmelojumiem pāri, lai strādātu latvijas labā, kā tad. ticam visi, un uz vārda. par un pabriks pārkāps pāri da jebkam, ka tikai pie siles tiktu. ļoti pragmatiski.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas