Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Sudraba neredz pamatu skaidrot sabiedrībai medijos minētos pārmetumus, saistot tos ar konkurentu īstenoto nomelnošanu

Pēc kolēģu kritikas Sudraba vēl nepadodas

Paredzot, ka partijas No sirds Latvijai gadskārtējā sapulce šoreiz neaizritēs tik mierīgi, kā varētu vēlēties, politiskā spēka līdere Inguna Sudraba sanākušos kongresa delegātus sestdien jau sākumā centās iedvesmot ar vārdiem: "Mēs visi esam pareizajā laivā. Mēs ejam lēnām, bet stabili. Mums nav raksturīga steiga. Mēs ejam uz maksimumu ar kvalitāti." Līdere vairākkārt uzsvēra, ka partijas spēks ir komandā, nevis dažos cilvēkos. Tā bija arī politiķes atbilde uz Saeimas deputāta Arvīda Platpera aicinājumu Sudrabai noņemt no sevis aizdomu ēnu, kas pār viņu tiek mesta medijos.

"Tas ir akmens, kas velk mūs dziļumā, bet Inguna Sudraba nav mēģinājusi noņemt no sevis šos nepatiesos apvainojumus, lai kliedētu bažas," sacīja Platpers. Viņam bija šaubas, vai partija spēs nākamajās Saeimas vēlēšanās pārvarēt piecu procentu barjeru. Kad Sudrabai uzticēja vadīt parlamentārās izmeklēšanas komisiju, kas vērtē tā dēvētās "oligarhu lietas" sarunas, kurās politiķe pieminēta, viņai medijos atgādināja arī pirms gadiem nofilmēto iespējamo braucienu uz Krieviju privātā lidmašīnā.

No sirds Latvijai (NSL) kongress atšķīrās no citu partiju kopsapulcēm. Iespējams, tas bija mērķtiecīgi tā organizēts, lai nenodarītu vēl lielāku kaitējumu NSL tēlam. Vispārsteidzošākais bija tas, ka kongresa otrajā daļā mediju pārstāvji vairs nevarēja piedalīties. Cenšoties mazināt žurnālistu iespējas dzirdēt delegātu diskusijas par rezolūcijas projektu, tika radīts iespaids, ka partijai ir kas slēpjams. Žurnālistiem palūdza atstāt ne tikai zāli, bet arī Ķeguma komercnovirziena vidusskolas ēku, kurā uz sapulci bija sanākuši partijas biedri. Kongresa vadība bija uzticēta šīs skolas direktoram Vladimiram Samohinam. 

Neparasta šķita arī atklātā daļa, jo tajā debatēs runāja tikai Platpers un no partijas ievēlētie pašvaldību deputāti vai reģionālo nodaļu vadītāji. Vairāki debatētāji atzina, ka šī ir viņu pirmā uzstāšanās. Savukārt Saeimas deputāte Silvija Šimfa neuzstājās un pēc pirmās daļas sapulci atstāja. No viņas teiktā žurnālistiem radās iespaids, ka iepriekš valdē ir apspriests, kā vajadzētu organizēt debates. Šimfa, tāpat kā Platpers, esot pārdomās, vai savu politisko nākotni arī turpmāk saistīt ar šo partiju. Abu politiķu lēmumu varēšot uzzināt tuvākajā laikā. Platpers minēja, ka arī frakcijā viņš nejūtot komandas garu.

Sudraba žurnālistiem apgalvoja, ka nekādas domstarpības viņa frakcijā neesot manījusi, tās sēdēs visiem esot iespējams izteikties, ja ar kaut ko nav mierā. Partijas līdere arī neredz pamatu sabiedrībai sniegt kādus īpašus skaidrojumus, lai pārliecinātu par savu godaprātu. "Es daru savu darbu godprātīgi. Latvijas politikai tas ir raksturīgi – nomelnojot otru, izcelt sevi. Es strādāšu tā, kā esmu strādājusi," sacīja Sudraba. Pēdējā laikā No sirds Latvijai reitings sabiedrības domas aptaujās svārstās ap 2%. Tāpēc var pieļaut, ka deputāti, iespējams, meklē citu politisko spēku, no kura ir lielākas izredzes tikt ievēlētam. Sudraba domā, ka "nevienai citai partijai arī nav vajadzīgi cilvēki, kas tikai meklē sev labumu".

No sirds Latvijai frakcijā Saeimā ir septiņi deputāti. Vēl nav zināms, vai abi pārdomās esošie politiķi grasās aiziet tikai no partijas vai arī no frakcijas. Tajā jau ir divi deputāti, kuri nav partijā, – Ringolds Balodis un Romāns Mežeckis, kurš pēc ilgākas slimošanas ir atgriezies parlamentā un atkal piedalās sēdēs. Viņš atšķirībā no Baloža bija atbraucis arī uz kongresu. Lūgts novērtēt situāciju NSL, Mežeckis Dienai sacīja: "Tas, kas notiek partijā, ir tās vadītāja atbildība. Varbūt labāk būtu bijis, ja tas viss būtu noticis jau pirms gada. Tad notiekošais partijai būtu licis mobilizēties un tam būtu vairāk laika."

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 30. oktobra laikrakstā Diena!

Top komentāri

x
x
Ne vīra, ne bērnu, ne (drīzumā) partijas. Un vispār "tā esmu es". Cik nožēlojami pavadīta dzīve! Neko no šīs partijas negaidām, izņemot nākamo ģībienu. Vismaz kāda izklaide.
gun
g
Tā neesmu es ! Tas nav mans kažoks !.....Droši vien dabūja izmest kažoku mēslainē - pēc šmuces vairs vilkt nevarēja
Par Jūrmalas izlaupīšanas naudu
P
NSL ar Mežecka, Trukšņa un Baloža gādību ir ievēlēta Saeimā par Jūrmalas izlaupīšanas naudu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas