Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pētījums: Rīgas skolās vērojams agresijas pieaugums vienaudžu vidū

Sākoties jaunajam mācību gadam ir vērojams agresijas pieaugums pusaudžu vidū  Rīgas skolās. Pieaug gadījumu skaits, kad, lai palīdzētu risināt jautājumus, kas saitīti ar vardarbību vienaudžu vidū, jāiesaistās pašvaldības policijai, secināts Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) jaunākajā pētījumā

„Gadījumu skaits, kad mums jādodas uz skolu, lai palīdzētu risināt vienaudžu vardarbības problēmas arvien pieaug, un skumjākais ir tas, ka bērni, runājot par attiecībām norāda - viņi jau ir pieraduši pie savstarpējās vardarbības”, situāciju komentēja vecākā inspektore Aija Lielienfelde.

Aptaujājot pašvaldības noskaidrojies, ka vairākos gadījumos nesakrīt Izglītības un zinātnes ministrijas sniegtā informācija par skolēnu skaitu likvidējamās skolās ar pašvaldību informāciju par skolēnu skaitu, kuri pārcelti uz citām mācību iestādēm. Piemēram, likvidējot pamatskolu, saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas ziņām, skolā mācījušies 26 skolēni, savukārt pagasta pārvalde sniedz informāciju par 42 likvidētās skolas skolēniem, kuri pārgājuši uz citām mācību iestādēm. Vairākas pašvaldības, piemēram, Ventspils, Kuldīgas, Neretas un Alūksnes novadā nav varējušas sniegt precīzu un vienotu informācija, uz kurām skolām un cik skolēni ir pārgājuši mācīties.

Pēc informācijas apkopošanas secināms, ka ir pašvaldības, kurās nav deleģēta atbildīgā amatpersona, kas nodrošina kontroli, vai visiem skolēniem pēc skolu likvidācijas un reorganizācijas nodrošināta vieta citā skolā, kā arī trūkst informācija par skolēniem, kuri uzsākuši mācības citās skolās. Ir gadījumi, kad bērns mācās citā skolā nevis skolā, uz kuru nosūtīti dokumenti. Tāpat no iegūtas informācijas secināms, ka ir mācību iestādes, kurās netiek nodrošināta bērnu pilnvērtīga adaptācija jaunajā skolas vidē.

Pasliktinoties finansiālajai situācijai, VBTAI saņēmusi arī zvanus no vecākiem, kas lūdz konsultāciju sociālo problēmu risināšanā, tādēļ inspekcija no 28.oktobrim līdz 30.oktobrim, rīko īpašu akciju „Vecāku uzticības tālrunis”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas