Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Petraviča vēl vismaz mēnesi vai divus Saeimas mandātu nenoliks

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) vēl vismaz mēnesi vai divus savu Saeimas mandātu nenoliks. Viņa žurnālistiem norādīja, ka konkrētu mandāta nolikšanas datumu pagaidām pateikt esot grūti.

Deputāte norādīja, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā turpinās darbs pie budžeta, un saistībā ar to nepieciešama palīdzība koalīcijas biedriem, tostarp sadarbībā ar viņas partijas biedru Ati Zakatistovu.

Kā ziņots, Saeimas vairākums ceturtdien nobalsoja par Petravičas atsaukšanu no Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas. Deputātes atsaukšanu rosināja viņas pārstāvētās partijas KPV LV frakcija, un arī Petraviča balsoja par šo lēmumu.

Uz jautājumu, kāpēc Petraviča kavējusi trīs Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdes, politiķe sacīja, ka tas saistīts ar viņas aizņemtību. "Mans dienas režīms ir ļoti saspringts, man bija ļoti neatliekamas šīs tikšanās un bija arī komandējums pa vidu. Budžeta veidošana un viss šis process ir saspringts, tāpēc esmu izvēlējusies nepiedalīties turpmāk un atteikties no Mandātu un ētikas komisijas darba, lai tomēr taupītu arī sev laiku," skaidroja ministre, kura piebilda, ka viņas kolēģis Artuss Kaimiņš (KPV LV) turpinās darboties šajā komisijā un tikšot ar to galā.

Petravičai turpmāk būs jāpiedalās tikai vienas komisijas sēdēs, un viņa pārliecināta, ka tas būs "atslogojums" un būs daudz vieglāk strādāt kā Saeimas deputātei.

Pēc Petravičas paustā, jau iepriekš ticis runāts, ka viņai jābeidz darbs Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, tomēr līdz šim nebija uzrakstīts iesniegums. "Pagājušajā nedēļā biju komandējumā, līdz ar to nevarēju to izdarīt," piebilda politiķe.

KPV LV trešdien, 27.februārī, lems, kurš deputāts strādās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā Petravičas vietā un kurš parlamentārietis tiks virzīts darbam Nacionālās drošības komisijā no tās atsauktā deputāta Alda Gobzema vietā, aģentūru LETA informēja KPV LV frakcijas priekšsēdētājs Zakatistovs.

 

Top komentāri

Margarēta
M
Nevar jau zināt, kā ir labāk. Tā kā KPV ir reizē pozīcijā un opozīcijā, mēs nezinām, vai tas, kas nāks ar mīksto mandātu viņas vietā, būs pozīcijā vai opozīcijā. Viņam jau tā kā izdevīgāk būtu tai pozīcijā, jo tad var deputātēt, kamēr Ramona ministre, kā krīt valdība, tā vairs nav mīkstā mandāta. bet KPV ir tik slimi un stulbi, ka mēs nezinām, vai jaunais cilvēks uz šādu loģiku ir spējīgs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas