Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Petraviču nepatīkami pārsteidz institūciju un pašvaldību pretestība bērnu nonākšanai ģimeniskā vidē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pilsonis
P
Vispirms ir jāmaina likumdošana. Lai Petraviča piesaista juristu --- gandrīz katrā novadā var iesēdināt kādu bāreņtiesas darbinieku par vardarbību ( apzinātu ) pret bērniem . Un pārējie sāks domāt .
tante
t
Vispār nesaprotams ir tas, ka bērnunami nav zem tiešas LM uzraudzības un kontroles bet ir tādas atsevišķas bodītes kur darbinieki tura bērnus ķīlā.Valsts ietaupītu daudz naudu likvidējot tādus "autonomus" namus kur "darbinieki" tikai sev rada "darbus". Vai šāda autonomija ir PSRS laika mantojums? Vispār, Latvijā tā neiecietība pret cilvēkiem ar invalidātēm, vai garīgiem traucējumiem, vai kaitēti no pārmērīgas točku apmeklēšanas utt. Katrs tikai par savu un nevienam nesniedz palīdzību bez samaksas! Vai mēs tiešām vēlamies šai valstī piekopt tādas vērtības?
tante
t
Iesaku raksta lasītājiem pameklēt to televīzijzas raidijumu kuru Rīgā pagajušā gada vasarā varēja redzēt par Kapseļu ielas namu. Tur rādija kā mediķi melo, sazāļo bērnus lai atturētu vietējo adoptcijas un vēlamākos bērnus izpārdot uz ārzemēm. Tādā veidā paturot savus darbus nerēķinājoties par bērnu labklājību. Tas jau notika Pauderes laikā, un šī sieviete vel arvien skaitās kautkādā "darbā" LM.
Pilsonis
P
Un neviens nau noriesāts!!!
  • 4
  • 0
!
!
Kāda jēga no audžugimenēm, ja tam vienmēr naudas par maz. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.sosbernuciemati.lv/lv/aktualitates/labdaribas-kampana-vaks-ziedojumus-nometnu-organizesanai-sos-ciematu-un-audzugimenu-berniem&ved=2ahUKEwjvsrff6L7jAhUDlosKHXUJCEY4ChAWMA56BAgFEAE&usg=AOvVaw1x0hzgO47Rfylu6uH62ZxG
Derglis
D
Tas, ka šo ''institūciju'' algas ir atkarīgas no bērnu daudzuma tajās, nav viss. Daudz lielāks kumoss ir pārdot bērnu adopcijai uz ārzemēm. Skaidrā naudā, protams. Sistēma ir atstrādāta, un tajā ir iesaistīti vairāki ķēdes posmi.
Krējums Saldais
K
Medaļai ir arī otra puse - krietna daļa no šiem bērniem ir ar smagām un īpašām vajadzībām kopš bērnības un ir pieskatāmi un aprūpējami 24/7/365 bez cerībām un uzlabojumiem, bet ar tendenci uz stāvokļa pasliktināšanos. Invalīdi kopš dzimšanas uz mūžu. Deinstitucionalizācija ir faktiski genocīds pret šādiem bērniem - nevienai audžu ģimenei viņi nav vajadzīgi, jo normāla ģimene pacelt to nevar, bet speciālās aprūpes iestādes deinstitucionalizācijas vārdā klapē ciet kā Baldoni un līdzīgas. Kam šie bērni paliek uz kakla? Pareizi, Pašvaldībai. Kāds var oateikt, ko lai dara Pašvaldība ar šiem cilvēkiem,vkaf aizklapē ciet kārtējo oansionātu vai speciālo aprūpes centru? Vest ragutiņās uz mežu?
MS
M
Aizmirsi uzrakstīt,ka slimus viņus padara paši darbinieki un darbinieku nolīgti pakalpiņi,jo par "slimu" var dabūt vairāk naudas.Piemērs:"Viena darbiniece māca pavisam mazu bērnu spēlēties ar mēsliem-otra staigā izplatīdama baumas,ka bērns ir slims un nekavējoties jāsāk ārstēt.".
  • 0
  • 1
Dostojevskis>Krējums
D
Tu atkal satraucies par mīnusiem? Nevajag satraukties par mīnusiem! Par nullēm satraukties vajag!
  • 1
  • 1
Krējums Saldais
K
Mīnusiņš par ko? Jums tāds bērns ir? Manam kaimiņam jau gadus 20. Stāstīt detaļās, kā viņa ģimene strādā 3 darba vietās - darbā un 2 slodzes mājās?
  • 6
  • 1
Joske
J
Greizo spoguļu karaļvalsts . Valdība cīnās ar pašas radītā jucekļa sekām. Diemžel katra jauna valdība ir iepriekšējās kopija.Reizēm derētu ieslēgt smadzenes un padomāt, pirms ieviest jaunas tizlas reformas.
NEBALSOTĀJS
N
Mani nepatīkami pārsteidz fakts ka Petrēuiča ir tik liela muļķe, ka nepazīst palatvijas iedzīvotāju patieso izdzīves stāvokli., Vēl viens pierādijums cik mums stulba valdība.
GoodMaan&ParexK&K
G
LPSR boļševiku bratanus un nacionālos dižlopus pasakaini patīkami pārsteidz latvju Bauru bezgalīgā debilitāte, Viņi no PSRS vides nonākot naclopiskajā vidē kā apdirsušies balso par rijīgajiem cūkiniem un melīgajiem jampampiņiem stumjot valsti nabadzībā un latvju nāciju iznīkšanā.
solon
s
Atkal šī ačgārnā pieeja! Ramona, protams, ir malacīte, ka plāno risināt šo problēmu, taču, kā izskatās, plāno to darīt kā varas elitei ierasts - ačgārni, tas ir - cīnīties ar sekām nevis novērst problēmu cēloņus. Ja reiz SOC darbinieki (&Co) nav ieinteresēti "zaudēt" bērnus jo no to skaita ir atkarīga šo darbinieku eksistences labklājība, tad izmainiet šo atkarību! Izdariet tā, lai darbinieki jūtas stabili un saņem adekvātu atalgojumu neatkarīgi no bērnu skaita (pat otrādi - jo vairāk atdos audžuģimenēm, jo vairāk saņemsi). Garantējiet darbiniekiem darbu! Un nevajadzēs lieki šķērdēt līdzekļus kkādu bāriņtiesu pārstāvju klātbūtnei. Tas atgādina VID cīņu ar aplokšņu algām - iesākumā iedzen cilvēkus bedrē ar nodokļiem un smieklīgi zemo neapliekamā minimumu, un tad šķērdē miljonus brīnoties kāpēc cilvēki vairās no nodokļu nomaksas... absurds ... Latvānijas valsts pārvalde ...
Pašvaldības=korupcija un izšķērdība
P
Pašvaldības Latvijā ir korupcijas un izšķērdības perēkļi, Tās visus, tostarp arī ministrus, pasūta uz poda.
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Neviens nekaus savu zelta teļu
Pravietisnejaukais
P
Bez "dogmātiķa" ir vēl arī citi inteliģenti lamuvārdi... . Bet, ja nopietni- "zelta teļš" ir elkdievības simbols. Tam nav NEKĀDA sakara ar ekonomiku. "Nokaut" zelta teļu var novēlēt ik vienam, lai tas jums izdodas. Nav arī gudri izteikt apgalvojumus, kas izslēdz viens otru... "dogmātiķis" absolūti neiet kopā ar "aprobežots", ja izprot jēdziena "dogma" nozīmi.. Vēlu sekmes jaunu garīgu apvāršņu sasniegšanā. Lai Dievs jūs svētī bagātīgi!
  • 1
  • 2
Pravieti!
P
Tu esi aprobežots dogmātiķis. Paldies, ka tu nemēģini domāt.
  • 3
  • 1
Pravietisnejaukais
P
Grāmatvedi, izpēti labi... kas ir "zelta teļš" un kāds no tā reāls labums? Vai zelta teļa nokaušana rada sliktas sekas? Šajā gadījumā būtu vietā salīdzinājums ar vistu un zelta olām.
  • 6
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas