Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Piebalgs: Nākamā prezidenta neievēlēšana viena kārtā liecinātu par Saeimas mazspēju

Piebalgs, kura paša uzvārds iepriekš ticis piesaukts starp iespējamiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, intervijā arī apliecināja, ka Valsts prezidenta vēlēšanās nekandidē un šajā procesā neplāno iesaistīties.
Saeimas nespēja nākamo Valsts prezidentu ievēlēt vienā kārtā būtu nepārprotams parlamenta mazspējas apliecinājums, otrdienas rītā LAtvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina Valsts prezidenta padomnieks ekonomikas un Eiropas lietu jautājumos Andris Piebalgs (Vienotība).

"Tad tas nozīmē Latvijas politiskās situācijas neveiksmi," pauda Piebalgs, piebilstot, ka Saeimai jābūt pietiekami lielai atbildībai un tik svarīgu uzdevumu kā Valsts prezidenta ievēlēšana jāizpilda "bez manipulācijām". Viņš pašreizējo situāciju ar diviem koalīcijas partiju izvirzītiem kandidātiem uz prezidenta amatu novērtēja kā skumju.

"Ja nevar ievēlēt prezidentu vienā kārtā, jānoskaidro, kāpēc esam ar tik sadrumstalotu Saeimu, kas nevar tikt galā ar saviem uzdevumiem," skarbi vērtēja prezidenta padomnieks, vienlaikus gan piebilstot, ka sarežģījumus šajā uzdevumā gan varot saprast, jo visi publiskie pieteiktie Valsts prezidenta amata kandidāti ir spēcīgi, "taču ir jāspēj vienoties un savas ambīcijas nolikt zemē".

Valsts prezidenta vēlēšanu pirmā kārtā Saeimā paredzēta 3.jūnijā. Vēlēšanas notiek aizklātā balsojumā. Pašlaik ir četri kandidāti uz šo amatu - Zaļo un zemnieku savienības un Vienotības deputātu vairākuma atbalstītais Raimonds Vējonis, Nacionālās apvienības un dažu Vienotības deputātu atbalstītais Egils Levits, kā arī Saskaņas virzītais Sergejs Dolgopolovs un Latvijas Reģionu apvienības virzītais Mārtiņš Bondars. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas