Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pieteikusies ģimene, kas vēlas audzināt "Baby box" atstāto mazuli

Kāda ģimene jau izteikusi vēlmi audzināt Baby box pirms Ziemassvētkiem atstāto mazuli, informēja projekta īstenotāja, sabiedrisko attiecību kompānijas _Divi gani pārstāve Laura Zvirbule. _Ģimene projekta īstenotājiem atrakstījusi elektroniskā pasta vēstuli, izstāstot par savu vēlmi un vaicājot, kā labāk rīkoties tālāk.

Diena.lv stāstīja L.Zvirbule, jautājums par Baby box atstātā mazuļa adopcijas procesu tiks risināts nākamnedēļ, kad plānots runāt ar bāriņtiesas vadību. Viņa teica, ka arī šai ģimenei, tāpat kā tas jādara citiem, kas vēlas adoptēt bērniņu, būs jāizpilda visas formalitātes, jāiziet komisijas un jāpierāda, ka viņi ir spējīgi uzņemties atbildību. Nākamnedēļ varētu kļūt zināms, kas notiks tālāk saistībā ar šīs ģimenes izteikto interesi.

Viņa piebilda, ka Latvijā rindā uz zīdaiņu adopciju stāv 30 ģimenes. "Tas mūs dara mierīgākus, jo tas rāda, ka būs vecāki, kuriem pašiem nevar būt bērni, bet kas vēlas un ir gatavi rūpēties par bērniem, kas palikuši bez vecākiem," teica L.Zvirbule.

Joprojām savas domas mainīt var arī Baby box atstātā zīdaiņa māte, kas var doties uz bāriņtiesu un lūgt atpakaļ savas tiesības. Bāriņtiesa var izlemt, vai sievietei, ņemot vērā psihisko veselību, materiālo stāvokli, visus par un pret, iespējams aprūpes tiesības atdot. Šādas tiesības ir, kamēr adopcijas process nav noslēdzies.

Patlaban bērniņš ir Bērnu slimnīcā, un paredzams, ka nākamnedēļ, kad būs lēmums no bāriņtiesas, viņš tiks pārvietots uz zīdaiņu namu. Saskaņā ar mediķu novērtējumu puisēna veselības stāvoklis atbilst normai.

Kā vēstīts, 23.decembrī pirms plkst.16 Baby box ievietots pirmais mazulis - puisēns, kurš dzimis 20.decembrī. Persona, kura atstāja puisēnu, kopā ar mazuli Baby box ievietoja arī zīmīti, kurā norādīts dzimšanas datums, bērna svars, saņemtās potes un asins grupa. Klāt pieliktas arī autiņbiksītes un pudelītes ar ēdienu.


Baby box idejas autors Latvijā un pirmās šādas vietas finansētājs ir farmācijas kompānija Gedeon Richter, kas kā projekta īstenotāju izvēlējusies kompāniju Divi gani. Lai turpinātu projekta attīstību Latvijā, sadarbībā ar Latvijas Bērnu fonduuzsākta ziedojumu vākšanas kampaņu. Nākotnē plānots izveidot vismaz vienu Baby box katrā reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas