Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pīlēns: Jaunās valdības izveidošanas procesu nedrīkst vilkt garumā

Jaunās valdības izveidošanas procesu nedrīkst vilkt garumā, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta Panorāma pauda Apvienotā saraksta (AS) Ministru prezidenta amata kandidāts Uldis Pīlēns.

Viņš norādīja, ka, iespējams, ir pārāk liels optimists, taču neredz pamatu, kāpēc mēneša laikā nevarētu izveidot jauno valdību. "Mēs nedrīkstam ar šo rezultātu, kādas tas ir, vilkt garumā, kā tas bija iepriekšējo reizi. Viss rāda, ka mēs to varam izdarīt," sacīja Pīlēns, vienlaikus uzsverot, ka šis laiks prasa relatīvi ātru, pat diezgan ātru valsts budžeta pieņemšanu.

Tāpat Pīlēns atzīmēja, ka Saeima, kuru veido septiņas partijas, ir labāka, nekā, ja to veidotu 12 vai vairāk partijas.

Viņš arī piebilda, ka AS nebūtu iebildumu darboties kopā ar "Jauno vienotību" un viņu izvirzīto Ministru prezidenta kandidātu.

Pēc Pīlēna teiktā, ka AS nākamajā valdībā vēlas piedalīties ekonomikas norišu jautājumos un sociālajos procesos. 

"Ir jāsēžas ar atvērtām kārtīm pie galda, jāvienojas par vērtībām, jāvienojas par to, vai mēs kopīgi saprotam krīzes vadības nepieciešamību," viņš sacīja.

Vienlaikus, runājot par vēlēšanu rezultātiem Latgalē, Pīlēns norādīja, ka šie rezultāti, liek aizdomāties par nepieciešamību iedzīvotājus uzrunāt savādāk. "Noskaņojums Latgales reģionā liek mums visiem aizdomāties (...), ka Latgalē ir nepieciešama kaut kādā veidā savādāka uzrunas forma, savādāka iesaistības forma, jo rezultāti būtiski atšķiras no citiem reģioniem," viņš sacīja.

Vienlaikus Pīlēns pauda viedokli, ka iedzīvotāju noskaņojumu Latgalē ir iespējams mainīt. "Noskaņojums, manuprāt, ar normālu politisko darbu ir maināms," teica Pīlēns, piebilstot, ka arī viņa līdzšinējā uzņēmējdarbības pieredze liecina, ka iedzīvotāji Latgalē ir "valstiski pareizi orientēti".

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja 59,4% balsstiesīgo iedzīvotāju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas