Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pirmā no Saeimā pārstāvētajām partijām kongresā pulcēsies TP

Pirmās no Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem kongresā pirms gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām pulcēsies Tautas partija (TP), noskaidroja ziņu aģentūra BNS.

TP kongress gaidāms 9.jūlijā, kurā tiks pieņemts lēmums par partijas startu Saeimas ārkārtas vēlēšanās. Vairākums TP pārstāvju uzskata, ka partijai Saeimas ārkārtas vēlēšanu gadījumā būtu jāstartē atsevišķi, liecina partijas līdera Andra Šķēles iepriekš teiktais.

"Man ir diezgan liela pārliecība, ka lielākā daļa vēlas, lai Tautas partija ir pati par sevi," iepriekš sacīja Šķēle. Savukārt TP pārstāvis Edgars Zalāns iepriekš portālam "pietiek.com" pieļāvis, ka kongresā tiks vērtēta arī iespēja ārkārtas vēlēšanās nestartēt.

10.Saeimas vēlēšanās TP startēja apvienības "Par labu Latviju" sastāvā, kurā ietilpst arī LPP/LC. Apvienība parlamentā ieguva tikai astoņus mandātus.

Arī LPP/LC sliecas startēt gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās bez partneriem, aģentūrai BNS pavēstīja LPP/LC preses sekretārs Ģirts Dripe. Partijas kongress gaidāms jūlija beigās vai augusta sākumā.

Neskatoties uz tikai astoņu mandātu iegūšanu 10.Saeimas vēlēšanās, par gatavību piedalīties Saeimas ārkārtas vēlēšanās ir paziņojis šī politiskā spēka līderis Ainārs Šlesers.

"Ja kāds uzskata, ka Saeimā nav vietas cilvēkiem ar uzņēmējdarbības pieredzi, es tam nepiekrītu. Kamēr ir sabiedrības atbalsts, viņi šeit strādā. Kolīdz tā nav, viņi ir brīvi," aģentūrai BNS norādīja Šlesers, komentējot aicinājumu izdarīt izvēli par labu biznesam vai politikai.

Simboliskā dienā notiks Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"‒"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" apvienošanās kongress – 23.jūlijā, kad notiks tautas nobalsošana par 10.Saeimas atlaišanu. Pirms tam 9.jūlijā notiks TB/LNNK kongress Bauskā, kurā plānots gan atskatīties uz partijas līdzšinējo darbību, gan iepazīties ar nākotnes plāniem.

Partiju reorganizācijas līguma projekts paredz apvienošanos veikt saplūšanas ceļā, dibinot partiju Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!" –"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK". Abu partiju biedri automātiski kļūs par jaunizveidotās partijas biedriem.

Apvienības "Vienotība" apvienošanas kongress un partijas "Vienotība" dibināšana paredzēta 6.augustā, kad varētu apvienoties trīs partijas – "Jaunais laiks", "Sabiedrība citai politikai" un "Pilsoniskā savienība" (PS). PS, kurā nebija vienprātības par vienotas partijas "Vienotība" dibināšanu, uz kopsapulci pulcēsies 14.jūlijā.

"Saskaņas centrs" nav plānojis rīkot kongresu gaidāmo Saeimas ārkārtas vēlēšanu dēļ, sacīja SC pārstāvis Valērijs Agešins. Notikšot partijas "Saskaņa" valdes sēde, bet sarakstu veidošana uz vēlēšanām jau sākusies nodaļās ārpus Rīgas.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nav plānojusi sanākt uz kopsapulci vai kongresu, un galīgā lēmumu pieņemšana būs valdes ziņā, informēja ZZS valdes loceklis Viesturs Silenieks.

Pagaidām vēl nav zināms, kā politikā iesaistīsies amatā uz otru prezidentūras termiņu nepārvēlētais Valdis Zatlers, kurš varētu dibināt gan jaunu partiju, gan pievienoties kādai no esošajām.

Jau ziņots, ka referendums par 10.Saeimas atlaišanu notiks 23.jūlijā, bet Saeimas ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 17.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas